Muş'ta faaliyet gösteren ve şu anda 13 ilde şubesi bulunan “Uzat Elini Bana Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı” Emrah Gözcü, BaşkentPostasıTV - Başkanlar Konuşuyor programında Ankara Temsilcisi Serdar Nalcı ile bir program gerçekleştirdi.

Muş’ta faaliyet gösteren Uzat Elini Bana Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, İhtiyaç sahibi insanların ihtiyaçlarına cevap vermek için çalışmalarına devam ediyor.

 Gerek Muş’un değerli iş insanları ve Muş dernekleri başkanlarıyla gerekse diğer illerin değerli iş insanları ile buluştuklarını belirten Başkan Emrah Gözcü; “Muş Valiliği ve İlgili yasalar çerçevesi izin ve ruhsatları ile Dernek olarak çıkmış olduğumuz bu kutlu yol önce bize sonrada gerek diğer illerde gerekse ilimiz sınırları içinde destek verenlere teşekkürü bir borç biliriz. Derneğimizin tanıtımı ve faaliyetlerinin belirtilmesi konusundaki çalışmalarımızın artışı, yoksul kesimin varlığımızdan haberdar olmasını arzulamış olmamızdandır. Bütün çalışmalarımız ve çabalarımız İlimizdeki ihtiyaç sahibi başta kadın ve çocuklar olmak üzere tüm ailelere ulaşmak, onların dertlerine bir nebzede olsa çare olmaktır. Sadece Muş değil, Türkiye geneli ihtiyacı olan ailelere; birlik ve beraberlik içinde yarım etme amaçlı bu derneği kurduk. 1 Mart’ta kuruluşumuzu gerçekleştirdik şu an 13 ilde başkanlıklarımızı mevcuttur. Yönetim kurulundan arkadaşlarımızla istişare yaparak, bir yol haritası çizdik; böyle giderse 81 ilde faaliyet göstereceğiz ve yardıma muhtaç insanlara ulaşacağız Bizler imkanı olmayan ailelerin yüzünü güldürüyoruz. Günümüzde insanlarımız yaptıkları yardımlaşmanın etiketi peşinde geziyor. Bu bir gönül işidir ve gizli yapılır. Ne demişler bir iyilik yapıyorsan sağ elin verdiğini sol elin görmemsi lazımdır derler “ dedi.

 YARDIMLARIMIZ DEVAM EDECEK

 Biz derneğimizin kuruluş tarihinden itibaren sayısız insana fedakarlık yaparak yardımda bulunduk diyerek sözlerini sürdüren Uzat Elini Bana Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Emrah Gözcü; “Bu yıl ramazan ayında fırıncı esnafının katkılarıyla 640 ailenin ekmek ihtiyacını karşıladıkl. 195 aileye de gıda yardımında bulunduk. Kurban Bayramı'ndan bu güne 4 bin 300 aileye ulaştık. 585 ihtiyaç sahibi öğrencilerimize kırtasiye desteğinde bulunduk. Kirasını ödeyemeyen 147 kişiye kira desteği sağladık. Amacımız ele ele verip geçim sıkıntısı yaşayan ailelerimize, çocuklarımıza gücümüz yettiğince hizmet vermek” şeklinde konuştu.

 ÇAĞRIMIZ HERKESE

 Son dönemlerde yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı ihtiyaç sahibi ailelerin mağdur olmaları için hazırlıkları için gayret eden dernek Başkanı Emrah Gözcü, yardıma muhtaç ailelerin sayısının her geçen gün arttığını söyleyerek; “İlimiz Muş, Türkiye’nin en yoksul ve işsizlikle büyük sıkıntılar yaşayan bir kenti halinde, onlarca yılın olumsuz etkileri ile yoksullaşmış bir kesimi barındırmakta olduğu gerçeğini dile getirmek istiyorum. Ülkemizde ve özellikle de İlimiz büyük oranda bu olumsuzluklardan payını almıştır. Bu etki ile İşsiz genç nüfus oranı ve kadınlarımızın iş hayatına atılmalarındaki yetersizlikleri, Tarım ve Hayvancılık merkezli bir ekonomik yaşamı olan Muş Halkının yaşadığı ekonomik sorunlar günlük hayatımızda her an karşımıza çıkmaktadır. Buradan Valiler, belediye başkanları ve iş insanlarına sesleniyorum.  Gençlerimizin yolunu açmak için herkese çağrıda bulunuyoruz” dedi.

 BİZİMLE İRTİBATA GEÇİN

 Valiliğimiz ve ilgili kurumlar, hayırsever bazı iş adamlarımız her ne kadar düzenli olarak birçok aileye ve bireye yardım elini uzatıyor ise de, ağır kış şartlarına girecek olan bu yoksul kesimin ihtiyaçlarına derman olamamaktadır. Önümüzdeki günlerde yakıt, elektrik, çocukların eğitimi ve beslenme sorunları ile üniversiteleri kazanıp kayıt yaptırmaya yol parası bulamayan gençlerimizin bize olan talepleri çığ gibi büyümüş ve bu konuda bizlerinde çok ciddi çalışmalar içine girmemizi tetiklemiştir diyen Başkan Emrah Gözcü; “Muş halkının ve Ülkemizin diğer yerlerinde yaşayan hemşerilerimizin bizimle irtibat halinde olmaları büyük önem taşımaktadır. Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Derneğimize olan muhabbetleri ve yakınlıkları bize büyük güç vermektedir. Bütün bu temenniler ve açıklamalar altında Yardımda bulunmak isteyen ve yardıma muhtaç kesimlerin Derneğimizle irtibata geçmelerini temenni ederim” şeklinde sözlerini noktaladı.