Yağız Can Konyalı kimdir, nereli, kaç yaşında? Oynadığı dizileri ve filmleri. Boyu, kilosu, burcu. Hayatı hakkında bilgiler içeren biyografi yazısı. Tuzak dizisindeki Mete kim? Gerçek adı.

Yağız Can Konyalı Kimdir?

Yağız Can Konyalı tiyatro, dizi ve sinema oyuncusudur. Aynı zamanda seslendirme sanatçısıdır.

20 Eylül 1991’de İstanbul’da doğdu. Aslen Trabzonlu olan Yağız Can Konyalı’nın burcu Başak, boyu 1.77 metre, kilosu ise 73 kilodur.

Yağız Can Konyalı’nın oyunculuk serüveni ilkokul öğretmeni sayesinde başladı. 14-15’li yaşlarda amatör tiyatro gruplarına girip harçlığını kazanmaya başladı. Liseyi Özel Evrim Lisesi’nde okudu. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümü mezunu Yağız Can Konyalı, profesyonel oyunculuk kariyerine 2006 yılında İlk Aşk filmi ile adım attı. 2015′te rol aldığı Takım: Mahalle Aşkına filmi sayesinde Altın Portakal Film Festivali Jüri Özel Ödülü’nü kazandı. 2017'de Çıkmaz Sokak Çocukları oyunundaki performansı nedeniyle Ekin Yazın Dostları Tiyatro Ödülleri'nde Genç Yetenek Ödülü'ne layık görüldü. İlerleyen dönemde Kor, Ateş, Av, Katakulli gibi filmlerle kariyerini sürdürdü. Kanal D’de yayımlanan ve yayımlandığı dönemde büyük ilgi gören Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinde de rol alan Konyalı, bu dizide Aydın karakterini canlandırdı. Fox TV televizyon kanalında yayımlanan ve başrollerde Ezgi Eyüboğlu ile Kaan Yıldırım’ın yer aldığı gençlik dizisi Adı Mutluluk dizisinde de rol alan Yağız Can Konyalı, bu dizide ise Zeki karakterini canlandırdı. 2017’de FOX’ta yayımlanan Bizim Hikaye dizisinde Rahmet Elibol karakterini canlandırdı. Bu dizi sonrasında tanınan bir oyuncu haline gelmeye başladı. 2019’da Aşk Ağlatır dizisinde Rüzgar Özben, 2020’de Arıza dizisinde Mert Altay, 2021'de Fatma dizisinde Berkan Ağden, 2022’de Erkek Severse dizisinde Cenk Dönmez karakterini canlandırdı. 2022’den itibaren TV 8 televizyon kanalının dizisi olan Tuzak dizisinde Mete Gümüşay karakterine hayat vermektedir.

Yağız Can Konyalı’nın bu yazının hazırlandığı an itibarı ile mavi tıklı Instagram hesabında 342.000 takipçisi bulunmaktadır.