Yatağan Belediyesi tarafından, Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ilçenin 44 mahallesinden 5’inin “Kırsal Mahalle” statüsüne alınması yönündeki kararını yargıya taşıyan Yatağan Belediyesi başlattığı hukuk mücadelesinde haklı çıktı. Yatağan Belediyesini haklı bulan mahkeme kararı Muğla Büyükşehir Belediyesine göndererek Meclis kararının bu yönde alınması gerektiğine işaret etti ve Yatağanın Turgut, Yeşilbağcılar, Bozüyük, Bozarmut ve Bencik mahallelerini kırsal mahalle olarak ilan edildi.

Belediye Başkanımız Mustafa Toksöz’ün, Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından  Turgut, Yeşilbağcılar, Bozüyük, Bozarmut, Bencik mahallelerinin 'Kırsal Mahalle' statüsüne alınmamasına yönelik kabul ettiği kararın yürütmesinin durdurulması amacıyla Muğla Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurması üzerine başlayan hukuk mücadelesinde, mahkeme Yatağanlıların lehine karar verdi.
Bu kararla birlikte, 2024 yılının ocak ayından geçerlik olmak üzere, 5 mahallede emlak vergisi, bina inşaat ve imar harçlarından muaf, diğer tüm harçlar yüzde 50 indirimli, iş yeri içme suları yüzde 50, konutlarda ise yüzde 70 indirimli imkanlardan faydalanabilecekler.
Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, geçimini çiftçilik ve hayvancılıkla sağlayan Turgut, Yeşilbağcılar, Bozüyük, Bozarmut ve Bencik mahallelerinde yaşayan vatandaşların mağdur olmasına sebep olacak “Kırsal Mahalle” kararının  Muğla Bölge İdare Mahkemesi tarafından durdurulması ile ilgili Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, “Buradaki insanlarımız tarım ve hayvancılık ile uğraşıyor. Kırsal Mahallelerde yer alacak programların hiçbirinden faydalanamayacaktı. Hibe desteği ile alabilecekleri ürünleri alamayacaklardı. Çiftçilik yapan insanlarımızın, Yatağanımızın hak ve hukukunu savunmak ile mükellefiz. Yatağan'da kırsaldan hiçbir farkı olmayan mahallelerin ayrılıp çıkartılmasını maalesef üzüntüyle karşıladık fakat sonsuz güvendiğimiz adalet sistemimiz, hemşehrilerimizin menfaatine bir karar açıklayarak bu üzüntümüzü giderdiler. Madenler Mahallemiz için de hukuk mücadelemiz sürecektir. Hemşehrilerimizin, kendilerinin menfaati için elimizden gelen gayreti göstereceğimizden şüphesi olmasın. İlçemize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Öte yandan, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Bölge İdare Mahkemesi’nin Turgut, Yeşilbağcılar, Bozüyük, Bozarmut ve Bencik mahallelerinde yaşayanların lehine sonuçlanan kararına itiraz ettiği öğrenildi.