Yusuf Özerdem’den Çifte Kutlama

Kıbrıslı Mimar Yusuf Özerdem, Meslek Hayatının 15. Yılını ve Merhum Annesi Zehra Paralik Özerdem’in 70. Yaş Gününü Kutladı.

Kıbrıs’ın tanınmış ve sevilen isimlerinden biri olan Mimar Yusuf Özerdem, meslek hayatının 15. yılını ve merhum annesi Zehra Paralik Özerdem’in 70. yaş gününü, iş arkadaşları, dostları ve ailesiyle birlikte 16 Mayıs akşamı Rüstem Kitabevi’nde kutladı. Müzisyen Furkan Kahraman ve DJ Yusuf Coşkuner’in müzikleri eşliğinde, hem duygu dolu hem de eğlenceli anlar yaşandı.

Yusuf Özerdem’in Biyografisi:

1987 yılında Lefkoşa’da doğan Yusuf Özerdem, 2004 yılında Türk Maarif Koleji’nden mezun oldu. Aynı yıl Doğu Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Bölümü’ne giren Özerdem, 2008 yılında Mimarlık Fakültesi’ni ikincilikle bitirdi. Ardından London Metropolitan Üniversitesi’nde Master of Science Yüksek Lisansı yaptı. Avrupa Birliği Bursu ile bir yıllık eğitimini “Architecture Energy and Sustainability” konulu master programında tamamladıktan sonra, 2009 yılında HAS Mimarlık’ta çalışmaya başladı. Yüksek Mimar Doğan Hasol, Hayzuran Hasol ve Ayşe Hasol Erktin ile dört yıl çalıştıktan sonra Kıbrıs’a geri dönerek Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde akademisyen olarak görev yaptı.

Sonraki yıllarda “Tunç Adanır Mimarlık” ofisinde mimar olarak görev alan Özerdem, 2016 yılında kendi ofisini kurarak çalışma hayatına devam etti. Özellikle konut ve toplu konut projelerinde profesyonelleşirken, sürdürülebilir binalar üzerine de çalışmalar yaptı. Okul, hastane, üniversite, ofis ve ticari bina tasarımında da çalışmalarını sürdüren Yusuf Özerdem, tasarım felsefesini “Modern Akdeniz Mimarisi” olarak tanımlamaktadır.

Özerdem’in ofisinde birçok mimar, inşaat mühendisi, mekanik mühendisi, elektrik mühendisi, üç boyutlu görselleştirme teknikeri ve iç mimar çalışmaktadır. Proje sürecinde tasarımdan, bina inşa sürecinin bitimine kadar birebir dahil olarak, kullanıcılarına ekolojik, ekonomik, kaliteli ve estetik yapılar sağlamaktadır.

Bu özel gece, Yusuf Özerdem’in hem mesleki başarısını hem de ailesine olan bağlılığını bir kez daha gözler önüne serdi. Rüstem Kitabevi’nde gerçekleşen kutlama, duygu dolu anların yanı sıra neşeli dakikalarla da hafızalarda yer etti.