baskentpostasi @ gmail.com

Gümüşhane Trabzon Diyarbakır ve Ankara Hattında Neler Oluyor ?

Gümüşhane Trabzon Diyarbakır ve Ankara Hattında Neler Oluyor ?

Mesleğimiz gereği bazı bölgeleri bazı illerin haberlerini önemser onlara daha detaylı bakarız. O illerde yapılan hizmetleri bazen yerinde inceleme fırsatı buluruz.

Tam da bu sebeple yakında yapacağım Gümüşhane ziyareti için Gümüşhane'de neler oluyor ,  son yapılan hizmetler nelerdir ,  bunları yerinde görüp haber yapmak için yola çıkarken son bir haftadır gündemde yer alan bir konu dikkatimi çekti.

Normal şartlarda ülke gündeminde olmaması gereken sadece belli bir ilçenin gündemi olabilecek konu Ankara başta olmak üzere Trabzon ,  Diyarbakır ve Gümüşhane'de en çok konuşulan konular arasında yer almış.

Haftalık grup konuşması yapan partilerden Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Manisa Milletvekili Özgür Özel mahalle sınırları üzerinden girdiği konuda kendisine gelen muhtarlardan aldığı bilgiler ışığında Trabzon ve Gümüşhane illerinin sınırlarının değiştiğini , bu yönde Gümüşhane'nin mağdur olduğunu ve mağdur olan muhtarların da kendisini mecliste ziyaret ederek konuyu aktardığını grup konuşmasında ifade etti.

Konuşmanın içeriğinde yeralan ve normade  olmaması gereken , şahsen benim de dikkat çekmek istediğim konu ise siyasilerin bel altı vuruşudur.

Halk seçim yaklaştığı vakit tabi ki adaylarda bir performans görmek ister ,  projelerini duymak ister , fikirlerini öğrenmek ister , problemlere karşı ne tür çözümler ürettiğini görmek ve bilmek ister.

Seçimde tavrını belirlerken bunlara göre belirlemesi gerekir. Belki de hic bir aday yada proje kendisini tatmin etmeyecek tamamen seçimi boykot edecek. Bu seçmenin en doğal hakkıdır.

Seçimde aday olan insanların da bu bilgiler ışığında çalışıp tüm konuşmalarını ,görüşlerini ,  fikirlerini buna göre yansıtmaları beklenir.

Ama gördüğümüz bir şey var ki fanatik duygular siyasette yer aldığı müddetçe kesinlikle kimsenin faydasına olmayacağı gerçeğidir.

Şimdi sormak lazım , Trabzon ve Gümüşhane illeri arasında yer alan köylerde bir takım imar düzenlemeleri yapılıyor olması ile AK PARTİ KADIN KOLLARI MKYK ÜYESİ ve DİYARBAKIR İL BAŞKAN YARDIMCISI Suna Kepoğlu Ataman Hanımefendinin ne tür bir ilgi alakası var çözmüş değilim.

Bir siyasetçi olmasından dolayı tanınan ve  yakın zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı evinde misafir eden Suna Hanım ne kadar değerli ise 83 milyon vatandaşımızın her birinin ailesi de bir o kadar önemlidir.
 
Şimdi Gümüşhane-Trabzon hattında vuku bulan 1980'lerden belli devam eden bir imar konusu ile belediye başkan vekilinin eşini konu alan meclis konuşmasında hanımefendinin hedef gösterilmesi ne kadar doğru bunu anlamak için uzaklara gitmeye gerek yoğ.

Yakın zamanda fetöcü hainlerin İslami camia veya kendisine hedef seçtiği bir çok insana ayar vermek için uyguladığı taktik bu değilmi ? Çamur at izi kalsın, zaten o mahkemelerde derdini anlatana kadar ömrü biter. Bu mudur siyaset , bu mudur halkı yönetmeye aday olmak ?  Bu mudur 2022 yılındaki yönetici vizyonu ?

***Seçimde insanlar tabii ki restleşebilir. adaylıklarını güçlendirecek çeşitli konuşmalar yapabilir, ya da partileri dernekleri stk'ları uğruna kazanım elde edecek konuşmalar yapabilir. Ama kimse kimsenin ailesi üzerinden siyasi rant elde etmemelidir.

Biz gazeteciler de kesinlikle bunların maşası olmamalıyız.

***Bir gazeteci olarak meslektaşlarıma naçizane tavsiyem ; seçimlerin sıcak atmosferinde , ister iktidar olsun ister muhalefetin olsun , isterse hiçbir siyasi partiye üye olmayan sıradan bir vatandaş olsun ;  onurunu , şerefini ,  haysiyetini , namusunu konu edinecek şekilde militanvari bir gazetecilik yapmamalıdır.

Aslolan gazetecinin tarafsız olmasıdır ,  basının tarafsız olmasıdır , haberi aktarırken veya bilgiyi yansıtırken hepimizin birer ailesi olduğu gerçeğini unutmamalıdır.

Seçimler geçicidir , ama konuşulanlar arşivde yer alır. Bir ömür birilerinin ailesini siyasi rant kazanma hevesine karalamak gibi bir utançla yaşamaya mahkum eder.

***Nitekim Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili düzenlediği basın açıklaması ile konuyla alakalı tüm detayları basın mensuplarına açıklamış , soruları cevaplamış  ve haklı olarak bir özür beklediğini ifade etmiştir.

Köylülerin arazi sınır konusunun imar boyutu Trabzon - Gümüşhane Tapu Kadastro Dairelerinde görüşülebilir , Özgür Özel-Atilla Ataman atışmasında  hukuki boyutu Ankara Adliyelerinde görüşülebilir ama Suna Kepoğlu Ataman 'ın herşeyden önce bir kadın olduğu ve siyaset üstü bir kavram olan aile kavramını temsil ettiği unutulmamalıdır. Dolayısıyla günlük siyasi tartışmaların konusuymuş gibi ele alınmamalıdır.

***Velhasılı kelam , makalemizi yurtdışından okuyan insanların da anlayacağı dilden ifade edelim.
Aile kutsaldır. Siyasetteki fanatik duygularla kimsenin ailesi rencide edilmemelidir.

***E hadi Gümüşhane Yolcusu Kalmasın.