karahan_tokatalmus @ hotmail.com

Ulusal ve Uluslararası Gelişmeler


Süleyman 500 yıl yaşamış,kurda,kuşa her türlü canlının diline hükmetmiş, dünyadan göçme vakti geldiğinde, bu dünyadan ne anladın diye sorulunca; koca bir çınar ağacının gölgesinden geçmiş gibi olmadım cevabını vermiş. Bundan güzel bir örnekte olmaz.

Günümüzde yaşam en fazla 100 diyelim. Kendini Sultan Süleyman sananlar hiç ölmeyecekmiş gibi gözlerini kibir büyülemiş, makamı hiç bırakmayacak gibi Karun olmuş Firavunlaşmış. Tabaya üst pencereden bakmış, kendini akıllı,tabanı aptal yerine koymuş gidiyor nereye kadar gitti gidecekse artık.
Dünya siyasal tarihi sürekli değişmiştir. Yıkılmaz denen krallıklar,imparatorluklar yıkılmıştır. Bunların en büyük nedeni ekonomik şartlar, adaletsizlikler, keyfiyatlardır. Atı alan her zaman Üsküdarı geçmiyor. Er ya da geç atın ayağına taş dokunuyor. Ya topal kalıyor ya da bir müddet sonra işlevsiz kalıyor. İşin en kötüsü mındarın kırığı çıkığı kolay tutmuyor.
Atalarımız:
Az yiyenin hekimle, doğru gidenin hakimle işi olmaz demişler. Bir yer de karnın şişince patlarsın, bir yerde de eğri gider,kibirlenirsen hakimin karşısında sorguya çekilisin. O hakim ki kul hakim, o hakim ki herşeye hakim olandır.
"Sen doğru ol ,eğri belasını bulur "derler.

ULUSAL ve ULUSLARARASI EĞRİLMELER HANGİ YÖNE GİDİYOR

31 Mart 2024 yerel seçimlerin de Türkiye siyasetinde dengeler değişti ve değişiyor. Yerel de esen rüzgar genel de etki olur. Burada dikkat edilmesi gereken nokta,Cengizhanın dediği gibi fetih etmek yetmez önemli olan fetih ettiğin yeri iyi yönetebilmektir.
Yine Mustafa Kemalin dediği gibi; "sadece askeri başarı ile olmaz aynı zamanda ekonomik başarıda önemlidir".Ekonomi enflasyon bir ülkenin kaderini belirler
Yoksa boş tencere çok ses getirir. Nereden dolar bilinmez,son pişmanlıktan fayda etmez.
Yakın bölge çoğrafyasında son yıllarda iç savaş - dış savaş sürmektedir. Ortadoğuda Suriye, Irak ve en son Filistin İsrail savaşı tam bir trajedi oldu. Dünyayı üstünkörü gören İsrail bildiğini okuyor. Son günlerde İsrail, Lübnan ve Suriyeye hava saldırıları düzenliyor bunların en dikkat çekicisi,İranı'ın Suriyedeki üstleri ve konsolosluğuna yaptığı saldırıdır.

ANALİZ

Burada İran savaşa çekilmek isteniyor. İranın savaşa girmesi ortadoğunun tümüyle savaşa girmesi demektir. Bu bilinçli bir plandır.

İŞİD önce İranda Kasım Suleymanin ölüm yıl dönümü etkinliğinde bombalı saldırı düzenledi 100 'e yakın kişi katledildi.
Sonra İşid, Rusya'daki bir konser salonunda saldırı düzenledi,100'un üzerindeki kişiyi katletti.

Biri diyor ki, ben çocuklarımı istediğim yerde oynatırım. İster Rusya olsun ister İran. Rusya ve İran kolay yem olacak ülkeler değil. Fakat herseyin bir noktası vardır. Kim nerede nokta koyar bilinmez. Bir yerde patlar.
İranı savaşa çekilmesi ortadoğunun haritasının değişmesi demektir. Çok bedeller ödeneceği aşikardır.

Amerikanın Yunanistan'a sürekli yığınak yapması, guneyimizde yine yığınak yapması.Rusya Ukranya savaşı ve ortadoğuda süren savaşlar daha büyük birşeyin hazırlığı mahiyetini taşıyor.