Eğitim, kültür ve sanat alanlarındaki faaliyetleriyle Türkiye’nin öncü vakıflarından olan Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 39’uncusu düzenlenen DYO Resim Ödülleriyarışmasındaödül alan ve sergilenmeye değer bulunan eserler,21 Şubat – 15 Nisan tarihleri arasında Ankara’da CerModern’de sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Serginin açılışı, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çevre illeri etkileyen deprem felaketi ile Yaşar Topluluğu ve Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı’nın Kurucusu Selçuk Yaşar’ın 11 Şubat’ta vefat etmesi sebepleriyle ileri bir tarihe ertelendi.

Ankara’daki serginin ardından Mayıs ayında Mardin’de Sakıp Sabancı Kent Müzesi’nde sergilenecek eserler, Ekim ve Kasım aylarında İzmir’de yeni açılacak olan Yaşar Müzesi’nde sanatseverler ile buluşacak.

Doğa ve İnsan Temalı Yarışmaya 1.066 Eser Katıldı

“Doğa ve İnsan” temasıyla düzenlenen yarışmaya 704 sanatçı 1.066 eserle başvurdu. Başvuranlar arasında İran, Azerbaycan, Almanya, Şili ve Bulgaristan’dan da sanatçılar yer aldı. Sanat, eğitim ve basın dünyasının değerli isimleri Habip Aydoğdu, Prof. Hayri Esmer, Doç. Dr. Devabil Kara, Prof. Cebrail Ötgün, Prof. Dr. Ferhat Özgür, Prof. Mümtaz Sağlam ve İhsan Yılmaz’dan oluşan seçici kurul, 6 eseri ödüle layık görürken 79 eser de sergilenmeye değer bulundu.

Yarışmaya Katılan Eserlerden 6’sı Ödüllendirildi

Yarışma sonucunda pentür dalında Atila Ulusal’ın “Beni Buradan Almayın”, Furkan Armutçu’nun “Buğday Tarlası”, İrfan Dönmez’in “Ben’e Dair İmgeler” ve Murat Özbakır’ın “Yeryüzü-Kent-Yapı” isimli eserleri ödüle layık görülürken Kübra Gürleşen’in “Tuz Gölü” ve Şerife Şen Akkaş’ın “Yok Oluş” adlı eserleri özgün baskı dalında ödüllendirildi.

Sergi, 6 Farklı Temadan Oluşuyor

Türkiye’nin en köklü sanat etkinliklerinden olan DYO Resim Ödülleri Yarışması, ülkenin resim tarihinde yıllardır eşsiz bir enerji yaratıyor. Bu enerjinin ışığında 39. DYO Resim Ödülleri Sergisi,bu yıl 6 tema başlığı ile sunularak bir yenilik ortaya koyuyor. Küratör Seda Yörüker’in yarışma sonuçları sonrası “Ben, İnsan”, “Ah Bach! Ritmi Yakala”, “Orada Kimse Var mı?”, “Rüya”, “Eşyanın Ağırlığı” ve “Zamanın İzi” olarak belirlediği sergi temaları çok renkli duvarlarda izleyici ile buluşuyor.