Çağdaş ve enerjik yapısıyla başta gençler olmak üzere Türkiye’nin sanat ekosistemini kapsayan Akbank Sanat, Şubat 2023 ajandasıyla farklı disiplinlerde dolu dolu bir program sunuyor. Şehrin kalbindeki konumuyla sanat rotasına yön veren Akbank Sanat; seminerlerden atölyelere, dans etkinliklerinden sergiye sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.

 ŞUBAT 2023 SEMİNER VE KONUŞMA SERİLERİ

 SANAT VE TEKNOLOJİ SEMİNER SERİSİ:

‘NFT’LER VE KRİPTO SANAT’

1 Şubat 2023, Akbank Sanat - Çok Amaçlı Salon, 18:30

Moderatör: Cemil Şinasi Türün

Konuşmacılar: Gözde Mutluer, Orhan Sayın

 

Sanat, dünyası blokzincir teknolojisi ve bu teknolojinin yarattığı değişimlerden payını alıyor; sanatçılar bu yeni sistemde üretmeye, keşfetmeye ve inşa etmeye devam ediyor. Peki bu hızlı gelişmeleri takip etmek nasıl mümkün? Defterhane ve İncirLabs isimli iki blokzincir girişiminin kurucularından sanatçı Gözde Mutluer ve dijital sanatlar, deneyim tasarımı gibi alanlarda çalışan multidisipliner sanatçı Orhan Sayın konunun kılcal damarlarına kadar iniyor.

 


Etkinliğe neden katılmalı:

Kripto sanat eserlerinin, koleksiyonların, sergilemelerin dijital sanat üretimini ne boyutta etkilediği anlamak. Yepyeni bir sanat piyasasına evrilen NFT’ler ile kripto sanatın sanatçılar için ne ifade ettiğini araştırmak.
 

Etkinlik serisi hakkında detaylı bilgi için: 

https://www.akbanksanat.com/ program/sanat-ve-teknoloji- seminer-serisi-ocak-nisan-2023

 

TİYATROMUZDA TARİH KONUŞMALARI:

‘KULA OYUNU: İSTANBUL SEFARAD YAHUDİLERİNİN ORTAK GEÇMİŞİNİN SOLAN HATIRASI’

8 Şubat 2023, Akbank Sanat, 18:30

Moderatör: Noyan Ayturan

Konuşmacı: Rivka Bihar

 

50’nci yılını kutlamaya yaklaşan ‘Kula’ oyunu, her ne kadar Galata Kuledibi’ndeki Sefarad Yahudilerinin günlük yaşamlarına ait bir kesit sunsa da aslında tüm Türkiye'deki Yahudi yaşamını temsil ediyor. Türkiye Yahudi toplumunun yazınsal ve kültürel ürünleri ilgi alanlarının başında gelen akademisyen Rivka Bihar’ın konuşmacı olarak yer alacağı etkinliğe, tiyatro yönetmeni ve akademisyen Noyan Ayturan yön verecek.

 

Etkinliğe neden katılmalı:

Tiyatronun yalnızca bir sahne sanatı değil aynı zamanda toplumsal belleğe ışık tutan önemli bir kaynak olduğuna tanıklık etmek. Kula’nın ilk sahnelendiği 1979 yılından günümüze dek kazandığı anlamları keşfetmek.
 

Etkinlik serisi hakkında detaylı bilgi için: 

https://www.akbanksanat.com/ program/tiyatromuzda-tarih- konusmalari-ocak-haziran-2023

 

SİNEMA VE PSİKİYATRİ SEMİNERLERİ:

‘TRAVMA VE BELLEK: İNSAN YARALIDIR’

15 Şubat 2023, Akbank Sanat - Çok Amaçlı Salon, 18:30-21:30 

Film Gösterimi 

İftarlık Gazoz (Yüksel Aksu, 2016)

18:30-20:00

Panel

Oturum Başkanı: M. Emin Önder

Konuşmacılar: Tamer Aker, Yüksel Aksu, Ümmü Pütgül 

 

 

Prof. Dr. M. Emin Önder’in yürüttüğü etkinlikle ilgili değerlendirmesinde şöyle diyor: “Günümüzde sözcüklerden ziyade görüntülerle düşünüyoruz. Anılarımızı kelimelerle anlatmak yerine görüntülerle aktarmaya çalışıyoruz. Kalem ve kâğıtlar giderek yerlerini görsel kayıt cihazlarına bırakıyor.” Hedeflenen noktaların tartışılmasında insana ilişkin ve insanın ilişkilendiği konuları merkezine alan etkinlik, travma ve bellek kavramlarına odaklanıyor.

 

Etkinliğe neden katılmalı:

Sinemayı; psikiyatri, psikoloji, felsefe, tarih, mitoloji, sosyoloji, edebiyat, tarih ve estetik boyutlarıyla, görsel kaydın en üst noktası olarak değerlendirebilmek.
Etkinlik serisi hakkında detaylı bilgi için: 

https://www.akbanksanat.com/ program/sinema-ve-psikiyatri- seminerleri-2022