Başak Polat: Eka Eğitim ve Akademinin sorumlusu, Kurucu Müdürü Ayşe Nur Deniz kimdir? Öncelikle okurlarımıza tanıtalım.
Ayşe Nur Deniz:Asıl mesleğim görsel Tasarım ve Sosyal Medya Danışmanlığıdır. Eka Eğitim ve Akademinin ise kurucu ortaklarındanım 03.O1.1992 tarihinde Elazığ da doğumdum, 2011 yılında Fırat üniversite Grafik Tasarım bölümünden mezun oldum. uzun yıllar Açık Hava Reklamcılığı sektöründe çalıştım. Fırat Gazetesin de Editör ve dizgi tasarımclığı yaptım. 2020 yılında Anadolu Üniversitesi Acil durum ve Afet Yönetim bölümünü uzaktan eğitim ile tamamladım. 2019 ve 2021 yılları arasında Afad ve Kızılay da Afet bölgelerinde enkaz çalışmalarında bulundum Halen Sancak Haber sitesinde Editör ve Görsel tasarımcı olarak aktif rol almaktayım.

 

Başak Polat: Eka Eğitim ve Akademi'de danışanlara ne tür hizmetler vermektesiniz?
Ayşe Nur Deniz:Yurtiçi ve Yurtdışı Mesleki Belgelendirme, Vize Danışmanlığı, Akreditasyon İşlemleri, Çeviri Hizmetleri, Grafik Tasarım, Kurumsal Kimlik, Sosyal Medya Yönetimi, Fotoğrafçılık

 

Başak Polat: Akademinizde verdiğiniz sertifikalarla iş bulmak mümkün mü?
Ayşe Nur Deniz:Elbette, verilen eğitimler sonrasında ustalık ve kalfalık belgeleri ile ruhsat alma garantisi ile işletmeciliğe kolaylıklar sağlamaktayız.


Başak Polat:Kurumumuzda  verdiğiniz sertifikalar nelerdir?
Ayşe Nur Deniz: Edevlet onaylı uluslararası geçerliliğe sahip çeşitli mesleki sertifikalar (ustalık - kalfalık belgeleri)

 

Başak Polat: Eğitimler online mi yüz yüze mi yapılıyor?
Ayşe Nur Deniz: Hem online hemde uygulamalı eğitimler vermekteyiz.


Başak Polat: İşinizin zorlukları nelerdir?
Ayşe Nur Deniz:Sektör çok geniş bir yelpazeye sahiptir. Eğitim kalitemizin farklılığı bize ayrı kılacağı düşüncesindeyim.

 


Başak Polat: Elinizde bir sihirli değnek olsa eğitim sisteminde neleri değiştirmek isterdiniz?
Ayşe Nur Deniz: Sektör çok geniş bir yelpazeye sahiptir. Eğitim kalitemizin farklılığı bize ayrı kılacağı düşüncesindeyim.


Basak Polat: Genç yaşta kariyerinizde önemli basamaklar tırmanmış kariyerinizi iyi bir noktaya getirmiştiniz. Başarınızı borçlu olduğunuz unsurlar nelerdir?
Ayşe Nur Deniz:Bireylerin kendi istekleri ve yeteneklerine göre meslek gruplarına giriş imkanının olması üzerinde faaliyetlerde bulunurdum. Bir bireyin sevdiği işi yapması her daim başarı getireceği düşüncesindeyim.


Başak Polat: Gelecekten beklentileriniz nelerdir?
Ayşe Nur Deniz:Planlama çalışma, çözüm odaklı olma, empatinin önemli ve kişiler iletişim.

 

Başak Polat: Son olarak söylemek istediğiniz birşey var mı? Varsa nelerdir?
Ayşe Nur Deniz: Her insanın ortak bir hayali vardır, o da iyi bir geleceğe sahip olmaktır. Her insanın gelecekten beklentileri birbirlerinden farklı olsa da, ortak olan tek bir şey vardır ki o da mutlu bir geleceğe sahip olma isteğidir. Her insan hayal kurarak yaşar. Hiçbir insan yoktur ki hayalleri olmasın. Kimi insan hayattan mesleği alanında başarı hayal ederken, kimi insan mutlu bir evlilik hayal edebilir. Fakat hepsinin sonucu mutluluğa dayanır. İnsanlar geleceklerini kendileri belirler. Bu yüzden içerisinde bulunduğumuz her vakit kıymetlidir ve geleceğimizin belirlenmesinde önemli bir role sahiptir.


Ayşe Nur Deniz:
Eka Akademi Kurucu Müdürü
Fotoğrafçı, Grafiker.
https://ekaegitimveakademi.com/
Nail Bey mahallesi
Tuncay Sokak
No:7 kat:3 D:10
Merkez/ Elazığ
egitimveakademi@gmail.com