Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, pek çok gıda ürününde üretimi desteklemek yerine ithalatı teşvik etme politikası yürüten hükümetin domatese ihracat yasağının çözüm olmayacağına dikkat çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, domates ihracatına gelen kısıtlamayı değerlendirdi. Hükümetin bugüne kadar artan enflasyon ve gıda fiyatlarındaki artışı indirmek için ceza ve baskıdan yana politikaları tercih ettiğine işaret eden Zeybek, “Dünyada gıda fiyatları düşerken, ülkemizde artış gösteriyor. Hallerde yılbaşında 10-15 lira arasında satılan domates, bugün 20-28 lira aralığındaki fiyatlara ulaştı. İktidar fiyatları ihracat yasağı ile düşürebileceğini düşünerek, domates ihracatını 14 Nisan’a kadar yasakladı. Bugün kadar et ve süt başta olmak üzere pek çok üründe ithalatı teşvik eden iktidar, hala üreticiyi desteklemek yerine çözümü başka noktalarda arıyor. İhracatçımız, bu yasağın domates fiyatlarını 100 TL’ye kadar çıkaracağı uyarısı yapıyor. Yetkililer üreticinin ve ihracatçının sesine kulak vermeli ve bir an önce yanlıştan dönmelidir.” dedi.
Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin de üretimi etkilediğini anımsatan Zeybek, depremle yıkılan kentlerin ekonomisinin tarım ve tarıma dayalı sanayi olduğunu belirterek, acil önlem çağrısı yaptı.