DİYARBAKIR’DA “FUTBOL GELİŞİM “ HEYECANI

Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu iş birliğiyle hayata geçirilen Futbol Gelişim Projesi'nde belirlenen İller arasında Diyarbakır da yer alıyor.
Projenin Diyarbakır’daki saha çalışmalarına yoğun ilgi gösterildi. Seyrantepe Spor Tesisleri’nde milli takım antrenörleri nezaretinde yapılan çalışmalarda 200 sınıf öğretmenine gönüllü liderlik eğitimi verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) iş birliğiyle hayata geçirilen Futbol gelişim Projesi'yle 2023-2024 eğitim öğretim yılında 100.000 çocuğun futbolla buluşturulması hedefleniyor.
Proje kapsamda Diyarbakır’da hem online eğitim ,hem sahada uygulamalı eğitim çalışması gerçekleştirildi.
Seyrantepe Spor Tesisleri’nde gerçekleşen saha çalışmalarına yoğun ilgi ve katılım gösterildi. Çalışmayı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Diyarbakır Bölge Müdürü Serkan Bayhan ile spor taban birliklerinin temsilcileri de takip etti.
Açılış konuşmasını yapan TFF Bölge Müdürü Serkan Bayhan, projenin amacı ve kapsamı hakkında bilgi verdi.
Proje için Diyarbakır’da 20 ilkokul ve 20 ortaokul belirlendi. ilkokulların her birinden 10 adet sınıf öğretmeni isimleri tespit edilirken, toplamda 200 sınıf öğretmenine gönüllü liderlik eğitimi verilmesi planlanıyor.

Okullardan BESYO’ya Kadar Herkes Projede Var
Proje doğrultusunda Dicle üniversitesi Beden Eğitimi Ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencilerinden 20 kişi ve Diyarbakır Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü’nden 20 eys antrenörü eğitime katıldı.
Proje kapsamında okullardaki yaklaşık 80 beden eğitimi öğretmenine çocuk futbolu eğitim sertifikasyonunu verilecek.
Eğitim süreci bittikten sonra TFF tarafından projeye dahil edilen okullara malzeme desteği sağlanarak eğitim alan eğitimciler tarafından çocuklara futbol eğitimi verilecek.

Oğuz Çetin :”Projenin Hedefi Geniş Kitlelere Ulaşmak”
Projenin mimarı olan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Gelişim Direktörü Oğuz Çetin, proje ile geniş kitlelere ulaşmayı amaçladıklarını söyledi.
Çetin, " Bu projede görev alan herkes binlerce çocuğa ulaşma hedefi olan bu büyük organizasyona katkı sağlamak için yüksek gayret sarf ediyor. Daha önce de belirtiğim gibi futbolu okullara taşımak geleceğimiz açısından son derece önemli. Amacımız çocuklarımıza futbolu sevdirip onları oyunun içerisine çekerek teknoloji bağımlılığı, kötü alışkanlıklar ve obeziteden uzak tutmak. Şu ana kadar gösterilen ilgi memnuniyet verici. Futbol Gelişim Projesi kısa süre içinde 16 ilde hayata geçirilmiş olacak." dedi.