AYLA TOKMAK / SON İNTERNET HABER

 

İsrail Ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki 1,1 milyon kişiye, 24 saat içinde güneye gitmeleri gerektiğini söyledi. Bu arada, Gazze'nin etrafına da onbinlerce asker, tank ve top yığıyor.

Ancak, Gazze gibi yoğun nüfuslu kent alanlarına karşı bir saldırı, tehlikelerle dolu.

06.45 Birleşmiş Milletler: İsrail ordusu, Gazze'deki 1 milyon 100 bin Filistinlinin güneye kaydırılmasını istedi. 02.26 Birleşmiş Milletler, Gazze'de 423 binden fazla insanın yerinden edildiğini açıkladı. 02.00 İsrail'in Gazze'nin farklı bölgelerini hedef alan son saldırılarında 53 Filistinli öldü, onlarcası yaralandI

Lübnan'daki İran destekli Hizbullah ile İsrail ordusu arasında giderek artan çatışmalarda yaşanan sivil can kayıpları, iki ülke sınırında tansiyonu tehlikeli bir şekilde yükseltiyor.

Sınırın her iki tarafında da karşılıklı ateş açılıyor ve Hizbullah'ın müttefiki Filistinli savaşçıların İsrail'e sızma girişimleri artıyor.

Son olarak pazar günü bölgede gerilim tırmandı. İsrail'in kuzeyindeki Ştula'daki bir köye Hizbullah'ın üstlendiği bir füze saldırısı sonucu bir sivil öldü, üç kişi de yaralandı