Ezgi ACAR

Genç Medyacılar Derneği’nin düzenlediği ‘Başkent Buluşmaları’ etkinliğinde haftanın konuğu, Kamu Aşçıları Derneği Genel Başkanı Serkan Çetinöz oldu. Genç Medyacılar Derneği Genel Merkez Toplantı Salonunda yapılan etkinlikte Başkan Çetinöz, aşçıların sorunlarını ve bunlara yönelik çözüm taleplerini basın mensupları ile paylaştı.

Aşçıların devlet kadrolarında yardımcı hizmetler sınıfında gözükmesini eleştiren ve Kamu Aşçıları Derneği’nin kurulduğu günden bu yana aşçılık mesleğine kamuda itibar kazandırmak için çalıştıklarına dikkat çeken Çetinöz, Beslenme insanın en temel ihtiyacıdır ve bu ihtiyacı kamu kurumlarında karşılayan aşçıların yardımcı hizmetler sınıfına tanım olarak uymadıklarını, almış oldukları tekniker ve teknisyen unvanına binaen teknik hizmetler sınıfına alınması gerektiğini söyledi.

Başkan Çetinöz, kamuda aşçılığın teknik hizmetler sınıfına alınmasıyla beraber aşçıların özlük haklarının iyileştirilmesiyle beraber verilen hizmet kalitesi ve verimin artacağına da dikkat çekti. Basın mensuplarına hitaben ‘Kurumlarda Aşçı ve Aşçı Yardımcısı kadroları vardır. Yardımcısı ile aynı sınıfta bulunan ve aynı maaşı alan tek kadroda Aşçıdır. Mesleğimizin kamuda hak ettiği itibara kavuşması için ilginizi rica ediyoruz.’ diyerek konuşmasını tamamladı.

‘Başkent Buluşmaları’ programı keyifli anlara ev sahipliği yapan Genç Medyacılar Derneği’nin bahçesinde çiğköfte ikramıyla sona erdi.