Lolita Asil’in, ‘’Yer-yüzü Gök-yüzü’’ isimli sergisi, Mardin Alman Karargahı-Atamyan Konağı’nda sanatseverlerle buluştu.

İlber Ortaylı, Oya Narin, Nazan Ölçer, Vera Bulgurlu, Kerim - Berrin Güzeliş, Annie Pertan, Hakan-Pınar Külahçı, Haluk – Semra Eldem, Can Ustabaşı, Sait Susin gibi kültür-sanat, cemiyet ve basından seçkin isimlerin katıldığı sergiye, Mardinli konuklar da yoğun ilgi gösterdi.

19 Ekim’e tarihine kadar açık olacak sergide Asil’in, covid döneminde yaptığı çalışmaların yanı sıra, iki yıl Londra’da geçirdiği dönemde ortaya çıkan eserleri de yer alıyor.

Sergideki eserler, ‘’Güneş’’, ‘’Sonsuzluk’’, ‘’Gözün Derinliklerinde’’, ‘’Yeşil-Mavi’’, ‘’Kendimize Dönüş Yolu’’ , ‘’Bir Gün, Yeniden, Hep Beraber’’, ‘’Varoluş’’, ‘’Yeniden Doğuş’’ isimlerini taşıyor. Lolita Asil, ‘’Kendimize Dönüş Yolu’’ adını verdiği eserinde, çocukların hayal güçleriyle renklendirecekleri interaktif bir çalışma da gerçekleştiriyor. 

Sergiyi, bu coğrafyada ve hayatında derin izler bırakan Sait Asil ve İbrahim Asil’in anısına gerçekleştiren Lolita Asil, ‘’Eserlerimin hepsi, umudu ve hayalleri yansıtıyor.’’ dedi. 

Sanatçı, sergisinde kendisi için önemli noktaları ‘’Eserlerimin ışık, zaman, mekan sorunlarına geleneksel yöntemlerden bağımsız bir yaklaşımla sergilenmesi önemli noktalardan biriydi. Ayrıca izleyicinin sanat eserine bakış açısını değiştirmek, iki boyuttan arınıp uzaysal bir mekan hissi yaratmak ve farklı disiplinler ile desteklemek, hayal gücünün yaratmak üzerindeki öneminden yola çıkarak çocuklar ile interaktif bir çalışma sergilemek de benim için çok önemliydi.’’ diyerek ifade etti. 

 

LOLİTA ASİL

Lolita Asil, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nden mezun olduktan sonra Mimar Sinan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde yüksek lisansını yaptı. Leonardo da Vinci'den etkilenerek insan vücudunu anatomi açısından incelemeye ve boyamaya başladı. Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı'nda kadavra çalışmalarına katıldı Mimar Sinan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanatta Yeterlik Programı için “İnsan Bedeni ve Resim İlişkisi” konulu tezini yazdı. Yurtiçi ve yurtdışı solo ve grup sergiler açtı. Sanatçı halen, Londra ve İstanbul'daki atölyelerinde farklı yaş gruplarından öğrencilerle resim ve sanat derslerine devam etmektedir.