SAĞLIK MİL-SEN MUĞLA İL TEMSİLCİLİĞİ


Değerli Muğla'lılar, Sağlık MİL-SEN sendikası olarak özellikle Muğla sağlık sistemi üzerinde liyakatlı atamalar ve adaletten yana tavır alarak sağlık sistemi üzerindeki yönetici yozlaşmalarından bütün basın açıklarımızda dem vurduk. Kuruluşumuzun asıl amacı olan, manevi, İlkeli ve Liyakatlı bir sendikacılığı, Milli bir duruşla ilimize kazandırmak için çaba sarfediyoruz.


Son günlerde, Marmaris Devlet Hastanesi Başhekimi hakkında çıkan iddiaları üzülerek izlemekteyiz. Marmaris Devlet Hastanesi'nde çalışan üyelerimizden Başhekim Niyazi Taşkıran hakkındaki iddiaların yenilir yutulur tarzda idiialar olmadığını ve bu söylentilerin sağlık çalışanlarımızı da rahatsız edici boyutta olduğunu maalesef gördük.


Bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak iddiaları araştırmak görevimiz olduğu için konunun bir söylenti mi, yoksa gerçek mi olduğunu araştırdık. Maalesef iddialar somut delillerle karşılıklı olarak yargıya taşınmış durumda olduğunu, CİMER başvurularının yapıldığını öğrendik. 


Kişisel verilerin korunması kanunu kapsamında paylaşmayacağımız ve konusu suç teşkil eden olaylardan iki tanesi özellikle bizim açımızdan yenilir yutulur değildir. Söz konusu başhekimin, kurum kamera kayıtlarını herhangi bir savcılık kararı olamadan ilgisiz kişilerle whatsapp üzerinden paylaştığı ve bazı doktorlara whatsapp üzerinden ısmarlama rapor ve ilaç yazdırdığı iddiaları bizim için konunun ehemniyetine dikkat çekme gereğini göstermiştir. 


Bu nedenle Muğla Valiliği'mizden ve Muğla İl Sağlık Müdürlüğü'müzden masumiyet karnesine saygı duyarak başhekimin üzerine atılı suçlamalar ve iddialar sebebiyle  soruşturma sürecinde açığa alınması konusunda işlem yapılmasının sağlık İle ilgili bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak önemli görüyoruz. 


Kamu oyuna saygıyla duyurulur.