Yılın işkadınlarından olan ve birçok ödüle layık görülen Melda Yeter; kendisini anlatırken “Bir kadını güçlü kılan şey iş hayatında olmasıdır. Eğer bir kadın aktif olarak çalışıyorsa kendi parasını kazanıyorsa, hiç kimse onun ayağına çelme takamaz ve hiçbir şey onu yıkamaz” diyerek hemcinslerine örnek olmaya devam ediyor...

Kadınlara tavsiyelerde bulunan Ankaralı iş kadını; "Öncelikle bir işi gerçekten seviyorlarsa ve istiyorlarsa adım atmaktan çekinmesinler. Kendilerini sürekli geliştirsinler ve tabii çalışmaktan hiç vazgeçmesinler. Bilgiye ve inanca sahipseniz, o işi başarmak için yeterli gücünüz var demektir. Kendinize inanın, istekli olun, çok çalışın ve risk almaktan çekinmeyin. Kadının doğası gereği güçlü yapısı ve ince detayları daha rahat görebilme gücünün iş hayatında fark yaratma imkânı tanıdığını düşünüyorum" diye konuştu.

 "Bir hayalperestim ben. Hayallerim hedefim olur, hedefim de gerçeğim."

Hayal kurmak önemli. Bir hayalperestim ben. Hayallerim hedefim olur, hedefim de gerçeğim. Allah’ın izniyle kafama koyduğumu yaparım. Çalışkan olmak, irade göstermek, değişimleri fark etmek hızlı olmak ve daima çözüm vardır diye bakmak önemli diyerek sözlerine devam eden Yeter; “Kadınların analitik yanlarının ve duygusal zekâlarının aslında iş hayatına farklı bir renk ve verim kattığını düşünüyorum. Kadının doğası gereği güçlü yapısı ve ince detayları yakalayabilme gücünü asla hafife almamak gerekiyor. Biz kadınlar yeter ki isteyelim… Gerisi teferruat kalıyor aslında ben buna inananlardanım. Başarının kaynağını kısaca özetlersek; ''Disiplin'', ''Değişim'', ''Sevgi '' ,''Saygı '' ''Hoşgörü'' ve ''Şükretmek ''olarak tanımlayabilirim. Kısaca her sabah uyandığımız sürece ne kadar şanslı olduğumuzu düşünür ve her sabah şükrederek ve dualarımı okuyarak güne ve işime başlarım” dedi.

Son nefesime kadar iyilik tohumlarını ekmeye devam edeceğim…

Azimli, kararlı, disiplinli, sevgi dolu, hayatı seven, benim için en önemli kriter İNSAN olmayı başarmak, bunu başarabilirsek inanın her şeyi başarmış olacağız şeklinde konuşan Melda Yeter; “Son nefesime kadar iyilik tohumlarını ekmeye devam edeceğim, sabırlı ve planlı biriyim. Günde en az 10 saat çalışıyorum. İşimi çok seviyorum başarının anahtarı aslında ''sevmek'' değil midir? Bu yalnız iş için geçerli kavram değildir. Her kapıyı açan aslında sevgidir. Önemli olan nerede olduğunuz veya nerede durduğunuz değil, bütünün içerisinde ne gibi misyonlar üstlendiğiniz. Bu bilinç ile hareket etmek önemli. Su akar yolunu bulur. Yeter ki siz samimi olun” diyerek sözlerini noktaladı.

Sevmek mucizeler yaratır. İnsan kendini işini eşi ve dostunu hayatı sevmeyi öğrendiğinde her şeyle başa çıkabilir. Melda Yeter gibi İşini seversen, yaptığın iş değil hayatındır.