Onay Ekspertiz Erzurum Şubesi Açıldı
Erzurum şubesi açılışına onay Ekspertiz kurucularından Eyüp Yavuz, Erzurum Amatör Futbolcular Derneği Başkanı Ferit Karakoca, Gazeteciler Basın Birliği Genel Başkanı Kerem Altın ve çok sayıda katılan davetlilere Çağ İkramı Yapıldı.
Onay Oto Ekspertiz kurucusu Eyüp Yavuz önemli demeçlerde bulundu. Yavuz sözlerine Erzurum bayi sahibi Gürkan Yavuz'a hayırlı olsun dilekleriyle başarılı olmasını temenni etti.
Açılış Konuşmasını yapan Eyüp Yavuz Düzce onay Ekspertiz kurucularından biriyim. Düzce onay Ekspertiz 2014 yılında kuruldu. Kuruluş zamanından sonra derin Ekspertize girdik. Türkiye'de normal Ekspertiz hizmeti vardı. Bunun böyle olmaması gerektiğini daha detaylı Ekspertiz raporu olması kanaati ile beraber kontrollerimizi üst düzeye taşıyan bir firma olduk. Düzce oto Ekspertiz Türkiye'de ilk airbag kontrollerinin yapılması gerektiğini ve yapmaya başlayan firmalardan bir tanesi konumuna geldi. Bu sayede Türkiye'deki Ekspertiz firmalarının da dikkatini çekerek onların da airbag kontrolleri yapmasına öncülük etti. Bu kaliteye erişmek isteyen firmalar oldu. Onay Ekspertiz kalitesini isteyen iller oldu. Bununla beraber paylaşma sürecimiz başladı. İlk olarak Ankara onay Ekspertiz bayisi 2 sene önce açıldı. Takibinde bugün açılışı yapılan Erzurum, ondan sonra Sakarya açılışını yapacağız. Mersin'de İstanbul'da da bayilikler açacağız. Doğu hakkında çok güzel düşüncelerimiz var. Ancak Bizim tek şartımız şu kesinlikle eğitim şart. Eğitim vermeden hiçbir yere bayilik vermiyoruz. Eğitim süreçlerimiz de kişiye göre değişiyor. Kişi bilgisine göre değişiyor ancak en az 3 ay eğitim veriyoruz.
"Eğitimlerimizi Düzce'de veriyoruz"
Eğitimlerimizi Düzce'de veriyoruz. Maalesef oraya geliyorlar. Ekibimle beraber firmada tanışacak herkese eğitim veriyoruz. Motorcu olmasına rağmen eğitimini alıyor. Kaportacı kaporta eğitimlerini alıyor. Sonrasın da bizden ve ekipten bir arkadaş açılış yapıldıktan sonra burada bir hafta yanlarında duracak ve süreci takip edecektir.
Gürkan Bey uzun yıllardır bu sektörün içinde olan bir arkadaşımız. Ancak 3 aylık bir eğitim için buradan 1000 kilometrelik bir mesafeye geldi. İşi biliyor ama detaylardan haberdar değildi. Şu anda Erzurum gerçekten çok güzel bir firma kazandı. Araç alıcı satıcılarında değişen parça kodlar airbag kontrolleri detay kontrolleri hepsi şu an bu firmada mevcut bulunmaktadır.
Biz bayilere bayiliğimizi verdikten sonra dönüp arkamıza gitmiyoruz onların yanında oluyoruz. Bayimizin kamera erişimi tamamı ile elimizde oluyor. Uygunsuz bir şey gördüğümüzde yetkili kişi ile irtibata geçiyoruz. Yapılan Ekspertiz raporlarında merkezden müşteri, alıcı ve satıcıya dönüşler yapılıyor. Karşılaştıkları olumlu durumları değil de olumsuzlukları soruyoruz. Ne eksik gördünüz? sorusunu soruyoruz. Bu da bizim adımlarımızı netleştiriyor.
"Bir araba sadece kaporta ve motordan oluşmuyor"
Ekspertiz hizmeti alırken dikkatimi çeken konu şu; Doğu tarafında kaporta Ekspertizi diye bir şey yapılıyor. Bu bence çok yanlış. Bir araba sadece kaporta motordan oluşmuyor. Onun içerisine para verip ödediğiniz güvenlik tertibatı var. Güvenlik tertibatı kontrolünü hiç kimse istemiyor bunu anlamış değilim. Bu donanımı satın alırken ciddi paralar vererek alıyorsunuz. Benim tavsiyem şudur; bir aracı kontrol ettireceksiniz detaylı Ekspertiz raporu alınız.
"İnsanlarda bilgi eksikliği vardı"
Vatandaşların araç sektöründeki en büyük eksikliği; kazalı araçlarda değişen parçaları çözemiyorlardı. Basit bir şey ama insanlarda bilgi eksikliği vardı. Sadece şu tüyoyu verebilirim; üretici firmalar her zaman ürettikleri ürüne takip lot numarası vurur. Biz takip kod numarasından araçlarda değişen parçaları bulmaya başladık. Bu da müşterimizin bize olan güvenini arttırmış oldu. Airbagleri patlak araçlar airbagleri yüzeysel tamir edilip satılıyordu. Bunlarla alakalı bir sürü şikayetler yaşanıyordu. Araç 2 kazaya karıştığında airbag patlaması gereken yerden değil farklı yerden patladığında yaralanmalar oluyor. Onay Ekspertiz olarak Bunların da önüne geçmiş olduk.
Başkan Karakoca'den Osmanlı arması
Erzurum Amatör Futbolcular Derneği Başkanı Ferit Karakoca ve üyeleri tarafından Onay Oto Ekspertiz kurucusu Eyüp Yavuz'a Osmanlı arması hediye etti.