Erzurum Ticaret Borsası'ndan Elif Suncak ile Özel Röportaj -Başkent Postası / Murat Genç

Erzurum Ticaret Borsası Tarafından projeler bitmek bilmezken yenileriyle şehrin gelişmesine, büyümesine ön ayak oluyor.

Erzurum’da tescillenen Coğrafi İşaretli Ürün toplam sayısı 27'dir.

Borsamızın 17 tane tescillendirdiği aynı zamanda 2021 yılı içerisinde 50 Coğrafi İşaretli rekor ürün başvuruyla adını duyurduğu bilinmektedir.

 

Tescillenen Coğrafi İşaretli ürün sayıları her
geçen gün artarken Erzurum’u ‘Gastronomi Kenti ‘yapma amacında ilerleyerek yeni ürün
çalışmaları devam etmektedir.

Diğer bir yandan tüm ilçe ve köylere ulaşıp ‘Süt Projeleri’ ile istihdamı sağlamak, kaliteli süt ve
sürdürülebilir gelir için soğuk zincir ile çiftçimize ve üreticilerimize değer katıyoruz.

 

erzurumcarsipazar.com  Açılıyor..

2019 yılında adım atılan Borsamız tarafından yürütülen sektör ayrımı yapmadan, şehrimizin üreticisi, perakendecisi ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren tüm esnafımızın, ürettikleri ürünleri ulusal alanda pazarlayabileceği  www.erzurumcarsipazar.com ortak pazar platformu sitemizin açılışını; Valimiz Sn. Okay Memiş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sn. Zafer Aynalı, KUDAKA Genel Sekreteri Sn.
Oktay Güven, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sn. Bülent Çakmak, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sn. Hüseyin Özer, Yakutiye Belediye Başkan Vekili Sn. Hanifi İspirli, Aziziye Belediye Başkan Vekili Sn. Ömer Faruk Töremen, Tarım Orman İl Müdürü Sn. Osman Akar, Kültür ve Turizm İl Müdürü Sn. Cemal Almaz, 1. OSB Başkan Sn. Murat Urkuç, TOBB Bölge Kadın Girişimciler
Kurulu Başkan Sn. Feride Eda Çalıkuşu, T0BB Erzurum Genç Girişimciler Kurulu Başkan Sn. Haktan Ömeroğlu, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyet Başkanı Sn. Feridun Fazıl Özsoy, Doğu Anadolu Perakendeciler Derneği Başkanı Sn. Yusuf Çizmelioğlu, Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odası temsilen Hancı ve Besiciler Odası Başkanı Sn. Sebahattin Bingöl, Kamu Kurum Kuruluş Yöneticileri, Kadın Kooperatifi, firma temsilcileri ve basın katılımı ile 31 Mart 2022 tarihine tüm Erzurum için geleceğin projesine ev sahipliği yapan Erzurum Ticaret Borsası’nın geliştirdiği e ticaret sitesi kurmanın gururunu yaşadık.


www.erzurumcarsipazar.com KOCAELİ VE ANKARA ERZURUM TANITIM GÜNLERİNDE


Türkiye’nin ilk kez ücretsiz komisyonsuz olan e ticaret sitesi erzurumcarsipazar.com, Erzurum
Tanıtım günleri için Kocaeli ve Ankara’da yerini aldı. Erzurum Ticaret Borsası ER-OPA( Erzurum
Ortak Pazarlama Ajansı Projesi) yöneticiliğini yapmakta olan Elif SUNCAK tanıtım günlerinde
siteden bahsederken şu sözleri ekledi ‘ Borsa olarak Amacımız hem Erzurum’u gastronomi kenti yapmak hem de Erzurum ürünlerini insanlarımıza ulaştırmaktı.

Bu yolda Coğrafi İşaretli ürünlerimizde rekor 50 ürün başvurusu yaparken diğer bir yanda endüstriye kazandırılmış ürünlerimizin ve aynı zamanda yöresel Erzurum gıda ürünlerinin ve daha fazla kategorinin olduğu satışının yapıldığı ücretsiz komisyonsuz e ticaret sitesi yapmak oldu. Sitemizin tanıtımlarında aldığımız olumlu tepkiler sayesinde daha mutlu olduk ve sadece Erzurum’da yaşayan insanlar için
değil Tüm Türkiye için çok büyük bir proje yapmış olduğumuzun gururunu yaşamış olduk.

Daha önceki tanıtım günlerinde Coğrafi İşaretli ürünlerimiz ve Yöresel Gıda ürünlerimizden
bahsederken bunları nerden temin edebiliriz diyen tüm duyarlı, değerli halkımıza artık cevap
verebilmenin gururunu yaşıyoruz ve onları sitemize yönlendiriyoruz.

Bu gurur sadece Borsamızın değil tüm Erzurum’un, Türkiye’nin gururu aslında. Sloganlarımıza yenilerini ekliyor: ‘Üreten Borsa, Gelişen Erzurum, Büyüyen Bir Türkiye İçin’ ile ‘Buram Buram Alışveriş, Buram Buram Erzurum’ diyerek tanıtım günlerinde şehrimizin ne kadar kadim bir şehir olduğunu anlatıyoruz.

Tüm halkımızın sitemize göz atmasını ürünlerimizden sipariş vermelerini temenni ediyoruz.

Erzurum Tanıtım Günlerinde başta federasyon Başkanlarımız olmak üzere emekleri geçen herkese teşekkürlerimizi iletiyor saygılarımızı sunuyoruz.’