Hatice Hökelekli/Ankara

 


Ülkemizin içinde bulunduğu ve zor günler geçirdiği covit19 virüsü ile savaşırken sokağa çıkamadığı için evde vakit geçiren sanatçı Burak Cengiz ilginç bir yöntemle sanatını icra etmeye başladı.

sokağa çıkma yasağı sebebiyle insanları rahatsız etmek istemediğini dile getiren Cengiz, eskiden Etimesgut ovası olarak bilinen zirve caddesindeki boş arazide baterisi ile müzk yapmaya başladı.

konu ile alakalı görtüğümüz Cengiz, “ Ağrılıyım, 24 yaşındayım ve  Ankara’da yaşıyorum. Müziği çok seviyorum, Kırıkkale Üniversitesi Müzikoloji de okuyorum. Pandemiden dolayı bir çok yaşlı, genç sokağa çıkamıyor evlerinde vakit geçiriyor, yaşamış olduğumuz bölgede apartman olması dolayısı ile müzikte çalma, söyleme isteği bir anda mekan yer farketmemiksizin doğuyor” dedi.

Cengiz,  “Buna çözüm düşünürken buralara gelmemin asıl sebebi müziğin insanlar üzerinde müthiş etkisi olduğunu biliyorum ve görüyorum, kuşlar, köpekler, kediler gibi dağ hayvanları üzerindeki etkisini de saptamak istedim. Özgürce müzik yapabilmek ve yoğun yaşam alanı şehir içindeki evlerinde kalan yaşlı, genç, çocuklu insanları rahatsız etmemek için kendimi burada buldum” şeklinde konuştu.