20 yıldan fazla işletme ömrü olan santralin finansmanını, bir kısmını hibe ve bir kısmını kendi bütçesinden sağlayan Kızılcahamam Belediyesi’nin aldığı yatırım teşvik belgesi ile santralin yaklaşık 2 yılda kendini amorte etmesi bekleniyor.

Kızılcahamam Taşlıca mahallesinde yaklaşık 16 dönüm arazi üzerine kurulan Güneş Enerji Santrali, anlık 960 kwe gücünde. 3360 adet panel ve 12 adet inverter ile prosesi sürdürülen santral teknik özellikleri ile de ön plana çıkıyor.

Öte yandan, Türkiye’nin ilk Sıfır Atık pilot ilçesi olan Kızılcahamam’da yenilenebilir enerjiden üretilen elektrik ile şu ana kadar, 42 bin 379 adet  ağacın kesilmesi ve 466 bin 199 kilogram karbondioksit salınımı da engellenerek,  Kızılcahamam Belediyesi gelirinin yanı sıra çevreci bir yatırımıda hayata geçirmiş oldu.

Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar yapmış olduğu açıklamada; "14 tamamlanan projemiz var. Bunlardan biri güneş enerji santrali." diyen Acar, "Buranın yapımında bir miktar hibe aldık bir miktar kredi çektik. Yapımında kredi çektiğimiz tek yatırımımız bu. Kendisini 1-2 senede ödeyecek bir yatırım. Arkadaşlardan öğrendiğime göre 5 aylık süre içinde 1 milyona yakın geliri olmuş. Bunun bize maliyeti 5 milyon 800 bin gibiydi. Bu yatırımızın kendini 2 senede amorti edecek." ifadelerini kullandı.

Buradan üretilen elektriği satarak gelir elde ettiklerini belirten Acar, projeden gurur duyduğunu ekledi.