111 Proje açıklayan Ak Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, “İŞİN ÖZÜ HASEKİ SÖZÜ” sloganıyla beraber ‘İnsan Odaklı’ belediyecilik anlayışıyla hizmet vereceklerini söyledi.

Ak Parti Genel Merkezinde 22 ilçe başkan adayları ile beraber basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özhaseki, şehirlerin geleceğinin o şehrin yerel yöneticilerinin ufuklarıyla doğru orantılı olduğunu belirtti.

İşte 111 Projesini Açıklayan Özhaseki’nin Konuşmasından Satır Başları;

KÜLTÜR YOLU

"Kültür yolu projesi, hepimiz Ankara'da yaşıyoruz. Bir misafiriniz gelse; 'Ankara'da nereye gideyim' diye sorsa, 'Hacı Bayram, Ankara Kalesi, Hamam Önü oradan da  Külliye güzel oldu, oraya git' dersiniz. Başka bir şey gelmiyor aklımıza değil mi, oysa Ankara'nın binlerce yıllık geçmişi var. En önemli trendlerden biri kültür yolu, iki hat hazırladık kısa hat, uzun hat. Kısa hat 8 kilometreden oluşuyor. Ankara'da çok tarih var. İlk Cumhuriyet dönemi eserleri mükemmel başka nerede var, hiçbir yerde yok. Ankara'da bulunan müzelerin birbirleriyle koordinasyonu sağlanıp, yerel halka ve Ankara dışından gelenlere tanıtımının yapılması gerekmektedir. Kentin sahip olduğu kültürel değerlerin tanıtıldığı, geçmişten günümüze değişim sürecinin anlatıldığı Ankara Kent Müzesi'nin yapılması planlanıyor."

UYANIK KÜTÜPHANELER

“Uyanık kütüphaneler... 24 saat açık olan mekanlardan bahsediyorum. Birçok öğrenci ders çalışmak için uygun fırsat bulamıyor. Bu kütüphaneler 24 saat açık olacak. 10 tane kadar 7/24 çalışacak kütüphaneler olacak. Öğrencinin yoğun olduğu yerlerde bu projeleri hazırladık.”

SIFIR ATIK

“Sıfır Atık Projesi. Sıfır atık olur mu? Evet oluyor. 1 yıl kadar neredeyse bakanlığımızda uyguladık. Sonradan değerli Cumhurbaşkanımızın eşleri Emine Hanımefendi bu projeyi sevdi himayesine aldı bütün Türkiye'ye yaygınlaştırma emri verdi. Bir taraftan doğayı kirletmeden ekonomiye döngü olarak bunu geri kazanabiliriz. Şu anda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na çöp kamyonları uğramıyor.”

ÇOCUK ŞEHRİ PROJELERİ

“Çocuk şehri projeleri... Yaklaşık 1 milyon metrekare üzerinde yapacağız bunu. İçerisinde 100'den fazla etkinlik var. 2019 baharında başlarız 1 sene sürmeden de bitiririz diye düşünüyorum. Bütün mahallelerde etüt merkezleri kreşler ve çocuk oyun evlerinin yapılması.”

AKILLI ŞEHİR ve ANKARA STADI PROJELERİ

“Akıllı şehir vadisi yapıyoruz, şehirle ilgili akılla ilgili olacak ne varsa bu projeyi yaygınlaştırmak istiyoruz. Enerjiden, altyapıya her işin akıllı olarak çözümlendiği bir ortamdan bahsediyoruz. Sporla ilgili olarak, çok konuşulan ama yapılamayan 19 Mayıs Stadyumu ve Spor Kompleksi'ni de tamamlayacağız, üzerinden çalıştık. Cumhurbaşkanımıza da arz ettik. Ankara 55 bin kişilik muhteşem bir stadına kavuşacak. Yetiştirebilirsek 1-2 ay içerisinde temelini atacağız.”

 Kaynak: Başkent Postası Gazetesi