FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişiminin komuta merkezi olan 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkarak sivil halkı, TBMM’yi ve devlet kurumlarını bombalayan F-16’ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 92 gazi veren Kahramankazan’da düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri sürüyor. 15 Temmuz sırasında ve terörle mücadele sırasında şehit düşen güvenlik görevlilerinin mezarları ziyaret edildi. Kahramankazan Şehitliği’nde düzenlenen törene Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, Kaymakam Engin Aksakal ve ilçe protokolü ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.
Duygu dolu anlar yaşandı
Burada şehitler için Kuran-ı Kerim okunarak, dualar edildi. Şehit mezarlarına karanfiller bırakıldığı törende, şehit aileleri ve yakınları duygu dolu anlar yaşadı. Ziyaretler sırasında şehit yakınlarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Başkan Oğuz burada, şehitlerin yakınlarını teselli etti. Oğuz ve beraberindekiler daha sonra Ahi, Yakuphasan, Soğulcak ve Orhaniye köylerindeki şehit mezarlarını ziyaret etti. 
Unutmayacağız, unutturmayacağız
Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, 15 Temmuz hain darbe girişiminin engellenmesi ve terörle mücadele sırasında şehit olan Kahramankazanlıları rahmet ve minnetle andıklarını söyledi. Başkan Oğuz, Kahramankazanlıların 15 Temmuz’da darbecilere karşı destansı bir mücadele verdiğini belirterek, “15 Temmuz hain darbe girişimini, şehitlerimizi ve gazilerimizin verdiği mücadeleyi unutmayacağız, unutturmayacağız. Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, gazilerimize ise hayırlı ömürler diliyorum” diye konuştu.