Öğretmenlik Programları Başarı Sıralaması Yükseltilmelidir
YÖK 2019 yılında almış olduğu kararla, yükseköğretim kontenjanları ile ilgili geçtiğimiz yıl bazı programlara ilk defa 'başarı sıralaması şartı' getirildiğini, bazı programlar için de bu sıralamanın güncellendiğini duyurmuştu. Eczacılık için 100 bin, Diş Hekimliği için 80 bin olan başarı sıralaması Hukuk fakülteleri için de 190 binden, 125 bine yükseltilmişti. Öğretmenlik Programları için ise bu sıralama 300 bin olarak açıklanmıştı. Yine YÖK önceki ay almış olduğu karar ile Adalet Bakanlığı’nın talebi de dikkate alınarak, Hukuk fakülteleri başarı sıralamalarını tekrar güncelleyerek 2022 tarihinden itibaren 100 bine yükseltildiğini duyurmuştu.
AES Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ öğretmen yetiştirmenin çok önemli olduğunun altını çizerek öğretmenlik programları başarı sıralamasının yükseltilmesi ve eğitim fakültesi kontenjanlarının azaltılması gerektiğini sayın ŞİŞMAN’a iletti.
Üniversite İdari Personelin Tayin Sorunu Çözülmelidir
Üniversitelerin akademik ve idari teşkilatında yer alan birimlerde görev yapan eğitim çalışanlarının sağlık durumu, eş durumu gibi özür durumlarına bağlı yer değişikliği işlemlerinin yapılamadığını, kurumlar arası nakil işlemlerinde yaşanan sorunları aktaran ÖĞRETİCİ, bu sorunların çözülebilmesi için YÖK’ün tüm üniversiteleri kapsayıcı bir yer değiştirme yönetmeliği hazırlaması gerektiğini ifade etti.
Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Sınavları Düzenli Olarak Yapılmalı, Mülakat Kaldırılmalıdır
Görevde yükselmelerde yaşanan sorunlara da değinen ÖĞRETİCİ, üniversitelerde görev yapan idari personellerin ehliyet, liyakat ve hizmet esasına bağlı şekilde kurum içerisinde görevde yükselmelerinin ve farklı unvanlara geçişinin önünün açılması için düzenli olarak görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının yapılması ve her üniversitede farklı mağduriyetler oluşturan mülakat uygulaması kaldırılması gerektiğini ifade etti.