“Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 83. yıl dönümünde minnet, özlem ve rahmetle yad ediyorum.

      Ankara, kurtuluş mücadelemizde cephane ve asker sayımızın azaldığı her gün, inancımızın ve vatan sevdamızın arttığı, bu inancın ve sevdanın tüm Anadolu’ya dalga dalga yayıldığı kenttir. Bu kent, şehitlerimizin kanıyla, anaların duasıyla sonsuza kadar aydınlık geleceğimize ışık tutacak olan hürriyet meşalesinin yandığı merkezdir. İşte bu azim ve inancın lideri olan Gazi Paşa’nın ‘en büyük eserim’ dediği Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.

      Cumhuriyetin fertleri olarak bizlere düşen görev ise uğrunda büyük bedeller ödenen bu toprakları güçlü ve güneşli yarınlara taşımaktır. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak biz de bu mirası hakkıyla muhafaza edip Mustafa Kemal Atatürk’e yakışır, dünya başkentleriyle yarışır örnek bir başkent olma arzusuyla çalışmalarımıza devam edeceğiz.

      Bu duygu ve düşüncelerle, fikirlerinden aldığımız ilhamla Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümünde bir kez daha şükran ve saygıyla anıyor, aziz hatıralarının önünde saygıyla eğiliyorum. Kuruluş ve kurtuluşun öncüsü, fikirleri ve idealleriyle milletimizin kalbinde sonsuza dek yaşayacaktır.”