Yoğun katılımın sağlandığı gençlik yürüyüşünde, evlerinin balkonlarından bayrak sallayanlar ve araçlarının kornalarıyla kutlu yürüyüşle destek verenler sayesinde Ankara’da sabahın erken saatlerinde büyük bir coşku yaşandı. Mehter takımının da eşlik ettiği bu yürüyüşte 19 Mayıs en güzel şekilde kutlandı.

 

HABER: Ali Fikret

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla ’19 Mayıs Gençlik Yürüyüşü’ düzenlendi. Kutlu Yürüyüş başlarken , Milli Yol partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, Türk Milli Kuvvetler Vakfı başkanı Fatih Şımga, Ankara Özel Aziziye Anadolu Lisesi müdürü Hüseyin Yumrukaya, Milli Yol Partisi genel sekreteri Haşim Yanar, Parti Yeni mahalle İlçe başkanı Cihat Yurtseven ve Milli Yol Partisi Genel başkan yardımcısı Samet Elçi açılış kurdelesine dualar eşliğinde kestiler.

 

Ankara Demetevler’de düzenlenen programa, Milli Yol partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, Türk Milli Kuvvetler Vakfı başkanı Fatih Şımga, Ankara Özel Aziziye Anadolu Lisesi müdürü Hüseyin Yumrukaya, Milli Yol Partisi genel sekreteri Haşim Yanar, Parti Yeni mahalle İlçe başkanı Cihat Yurtseven ve Milli Yol Partisi Genel başkan yardımcısı Samet Elçi katılım sağladılar.

 

İKİYÜZ KİŞİLİK 2 KİLOMETRE SÜREN GENÇLİK YÜRÜYÜŞÜ…

Aziziye eğitim kurumları olarak Ulu Önder Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da başlatmış olduğu kutlu yürüyüşün devam ettiğinin bir örneği 19 Mayıs gibi özel bir günde Demetevler semtinde gerçekleştirilmesinden büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Özel Aziziye Anadolu Lisesi müdürü Hüseyin Yumrukaya;  “ İki yüz kişinin katılım sağladığı Gençlik yürüyüşü Özel Ankara Aziziye Anadolu Lisesi önünden başlayarak Demetevler Caddesi üzerinden metro istasyonu durağına ve oradan yay çizerek hastane metrosu durağı önünden tekrar okula gelerek burada okul yönetimi ve katılımcıların katıldığı lisenin bahçesinde bir program gerçekleştirdik” dedi…

 

ÖĞRENCİLER FATİH ŞIMGA’DAN DESTANSI ZAFERİ DİNLEDİLER…

 

Türk Milli Kuvvetler Vakfı başkanı Fatih Şımga, Günün anlam ve önemini değinen okul bahçesinde yaptığı konuşmasında, “Atatürk’ün Samsun’a çıktığı 19 Mayıs 1919 Kutlu Türk’ün özgürlük, istiklal ve istikbal uğruna Milli mücadeleye başladığı tarih olarak belirlenmiş Ve Atatürk’ü anma Gençlik ve spor bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır. Lakin milli kuvvetler bu tarihten çok önce Anavatanın her noktasında Milli mücadeleyi başlatmıştır. İlk silahlı tepki ilk işgallerin başladığı Karaköse köyünden geldi. İkinci silahlı tepki yunan işgaline karşı gazeteci Hasan Tahsin tarafından gerçekleştirildi. Daha sonra Ayvalık ta yunan askeri güçlerine karşı Yarbay Ali Çetinkaya komutasındaki Milli kuvvetler milli mücadeleye başladı. Milli kuvvetlerin bu onurlu mücadelesi 19 Mayıs günü Samsun’a çıkan Sarı başbuğun komutasında destansı bir zaferle sonuçlanmıştır. Gençlerimizin ve aziz milletimizin bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum” şeklinde konuştu.  

HÜSEYİN YUMRUKAYA: BU VATAN VE GÖK KUBBENİN ALTINDA OLAN HER YER TÜRK- İSLAM YURDU OLACAKTIR

 

Gençlerin ülkeye faydalı bir birey olarak yetiştirilmesi gerektiğinin altını çizen,  aziziye tarihte ilk defa böyle güzel bir programla anma gerçekleştirmektedir diyerek öğrencilere ve velilere seslenen Özel Ankara Aziziye Anadolu Lisesi müdürü Hüseyin Yumrukaya; “Öğrencilerimize,  okulumuzun milli sporcularına, geçmiş dönem mezunlarına sevgili velilerimize bu programa katıldıklarından dolayı tek tek teşekkür ediyorum.  İnşallah sizler sayesinde bu bayrak hür ve bağımsız bir şekilde dalgalanmaya devam edecektir. Bu vatan size emanet.  Sizin gibi fikri hür vicdanı hür, imanlı ve Kuranlı gençlerimize emanet.  Bu emaneti siz gençlere gönül rahatlığı ile bıraktığımız için mutluyuz ve huzurluyuz. Bu vatanı bize emanet eden başta gazi Mustafa kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarına Allahtan rahmet diliyorum. Gazilerimize uzun hayırlı ömürler temenni ediyorum. İnşallah bu vatan ve gök kubbenin altında olan her yer Türk- İslam yurdu olacaktır” dedi…

 

ANKARA’DAKİ EN GÜZEL GENÇLİK PROGRAMI…

19 Mayıs Gençlik Yürüyüşü ve okul bahçesinde yapılan seremoninin ardından öğrencilere ve gelen misafirlere meyve, pasta ve içecek ikramında bulunuldu. Öğretmen, öğrenci ve velilerin katıldığı pikniğin ardında akşam saatlerinde Gençlik programı sona erdi.