AYLA TOKMAK / SON İNTERNET HABER

'Gayri resmi bir yerinden etme politikası'
Batı Şeria'da "gayri resmi bir yerinden etme" politikası uygulanıyor.İsrailli askerler ve yerleşimcilerin insanları korkutarak bazı bölgeleri terk etmeye zorlanıyor.
Birçok yerleşimcinin asker üniforması giydiği için bu yüzden yerleşimciler ile askerleri ayırt etmek imkansızlaşıyor,

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, 9 Ekim'de yaptığı açıklamada İsrail sınırları ve Batı Şeria'daki yerleşimler etrafında konuşlanmış sivil "güvenlik ekiplerine" dağıtmak için 10 bin silah alınacağını duyurdu.

Times of Israel'in haberine göre Ben-Gvir, 4 bin silahın halihazırda temin edildiğini ve derhal bölgede dağıtılacağını söyledi.

Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e yönelik saldırısının ardından İsrail'in Gazze'ye bombardımanı 15'inci gününde. İki tarafta toplam can kaybı beş bini aştı. Ancak bölgede bulunanlar şiddetin Gazze'yle sınırlı kalmadığını ve İsrail işgalindeki Batı Şeria'ya da sıçradığını söylüyor.

Bölgedeki gelişmeleri takip eden bazı insan hakları kuruluşları, İsrail ordusunun kontrol noktalarının ve "uluslararası hukuka aykırı" diye nitelenen İsrail yerleşimlerinin bulunduğu Batı Şeria'da yıllardır Filistinlilere karşı şiddet ve baskı uygulandığını dile getiriyor.