Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın yürüttüğü proje kapsamında Yenimahalle bölgesinde hizmet veren ve meslekte yarım asra yaklaşan berber Naim Kılıç’ın dükkanı, baştan sona yenilenen haliyle hizmete açıldı. Pandemi şartlarına uygun yapılan açılış törenine Oda Başkanı Sezayi Kara ve oda yöneticilerinin yanı sıra Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile çok sayıda davetli ve berber katıldı.

Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezayi Kara açılışta yaptığı konuşmada; “Metropol ilçelerimizde mesleğe yıllarını vermiş duayen ve baş tacımız ustalarımızın dükkanlarını yenileme projemizin dördüncüsünü Yenimahalle bölgemizde gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Günün koşulları gereği dükkanlarımızın rekabetçi konumlarının sürdürebilmesi için mevcut şartlarını yenileme ihtiyacı doğuyor. Bu anlamda ustamız Naim Kılınç’ın dükkanının iç mekanı koltuktan tezgaha ve kullanılan araç gereçlere kadar sponsorumuz Yılmaz Platin kuaför mobilya firmasının destekleri ile yenilendi. Dükkanlarının yenilenmesine ve bu anlamda desteğe  ihtiyaç duyan ustalarımızın sponsorlarımızın katkılarıyla yanlarında olmaya devam edeceğiz. Naim ustamıza yeni haliyle dükkanının hayırlı olmasını, gayretli ve başarılı meslek hayatının daha uzun yıllar devam etmesini diliyorum. Sponsor firmamız Yılmaz Platin’den Sayın Sinan Yılmaz’a ve bugüne kadar bizlere verdikleri destek ve katkılardan dolayı tüm sponsorlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Açılışımızda yanımızda olan ve bizleri onore eden Yenimahalle Belediye Başkanımız Sayın Fethi Yaşar’a ve Yenimahalle Belediyesi Zabıta Müdürü Sayın Necati Bayraktar’a ve açılışımıza katılan tüm meslektaşlarımıza, davetlilerimize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da açılış töreninde bir konuşma yaptı. Yaşar, “Zorlu  pandemi sürecinden geçiyoruz. Müşterilerinize hijyen şartlarında hizmet etmelisiniz. Belediye olarak maske, sıvı el dezenfektan, kolonya üretimimiz var. Ayda 1,5 milyon maske üretiyoruz. Bunları Yenimahalle bölgemizde vatandaşlarımıza, esnafımıza devamlı dağıtıyoruz. Biz gücümüz yettiğince esnaf ve sanatkarlarımızın yanındayız. Bu meslekten ekmek yiyip sanayici olan ve böyle hayırlı işlere sponsor olan firmamıza da teşekkür ediyorum. Dükkanın yeni haliyle bereketli olmasını diliyorum. Hayırlı olsun.” dedi.

 

Dükkanı yenilenen 45 yıllık berber ustası Naim Kılıç da teşekkür konuşmasında şunları ifade etti: “Dükkanımın koltuklar, tezgahlar, kullanılan malzemeler ve fayansı, badanası ile sıfırdan yeniden faaliyete girmesinde destekleri olan sponsor firmamız Yılmaz Platin berber malzemeleri firmasının yetkilisi Sinan Yılmaz’a ve Oda Başkanımız Sezayi Kara’ya kendim ve ailem adıaa çok teşekkür ediyorum.”