İsviçre Sağlık Bakanlığının, bugün Türk markası olan Beypazarı Soda'yı resmen yasakladığı iddia edildi. Basında yer alan bu iddialar şu şekilde;

"DERHAL SATIŞTAN ÇEKİLDİ VE GERİ ÇAĞIRILDI"

İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu, "Kamuoyuna uyarı: Beypazarı marka maden suyunda aşırı bor içeriği" başlığıyla yayınladığı uyarıda şu ifadelere yer verdi:

"Bern, 15 Nisan 2024 - Yapılan resmi inceleme kapsamında Beypazarı markalı maden suyunda aşırı bor içeriği tespit edildi. Sağlık riski göz ardı edilemez. Federal Gıda Güvenliği ve Veteriner İşleri Dairesi (BLV), etkilenen markanın maden suyunun tüketilmemesini tavsiye ediyor. BAK-SAN GmbH şirketi, etkilenen ürünü derhal satıştan çekti ve geri çağırma işlemine başladı."

"DOĞURGANLIĞI ETKİLEDİĞİ DÜŞÜNÜLMEKTE"

Yapılan incelemede, Beypazarı soda içeriğinde insan sağlığını tehlikeye sokar derecede Bor maddesi bulunurken, kadınlarda ise hamilelikte çocuk gelişimini engelleyen ciddi yan etkileri tespit edildi.

Beypazarı maden suyu Türkiye'de en çok tüketilen maden suları arasında bulunuyor. Firma henüz bu iddia ile ilgili bi açıklama yayınlamadı. Bu ciddi iddianın ardından sodanın satışlarının ülkemizde düşüp düşmeyeceği merak konusu oldu. 

 

Kaynak

https://www.admin.ch/gov/de/start/dokumentation/medienmitteilungen.msg-id-100716.html