2016 yılında kurulan ve o tarihten bu yana Reşat Asrak’ ın Başkanlık görevini yürüttüğü Birlik Vakfı Kastamonu Şubesinde bayrak değişimi gerçekleşti...

İşlerinin yoğunluğu sebebiyle başkanlık görevinden affını isteyen Reşat Asrak, yönetim kurulu üyeliğine devam ederken; Birlik Vakfı Kastamonu Şubesinin yeni Başkanı Erdal Arslan oldu. Burak Arslan ve Ufuk Tidim de yönetim kurulu üyeliğine getirildi.

Birlik Vakfı Kastamonu Şubesi’ nin 2022 – 2023 dönemi ilk toplantısı da geçtiğimiz gün gerçekleşti. Başkanlık görevini kendi isteği ile bırakan Reşat Asrak’ a yeni başkan Erdal Arslan tarafından plaket takdim edilirken; Birlik Vakfı Kastamonu Şubesinin Kurucu Başkanı olarak 6 yıldır yaptığı hizmetler ve özverili çalışmalar için teşekkür edildi. Yönetime yeni seçilen Burak Arslan ve Ufuk Tidim’e de başarılar dilendi.

Birlik Vakfı Kastamonu Şubesi, Reşat Asrak’ ın başkanlığı döneminde; “Sanatkarlar ve Sanat Eserleri Gençlerle Buluşuyor” ve “Ahde Vefa” projeleri kapsamında ilimize birçok ünlü yazarı ve sanatçıyı getirdi. Nurullah Genç, Sinan Yağmur, Yavuz Bülent Bakiler, Sadık Yalsızuçanlar, Senai Demirci, Ali Emre gibi yazarları hem halkla hem de öğrencilerle buluşturan Birlik Vakfı Şubesinin yeni dönemde de konferans ve söyleşi etkinliklerine devam etmesi bekleniyor.

Kastamonu’da ilk kez Yazarlık Atölyesi Kursu da düzenleyen vakıf “Genç Oğuz Atay Hikaye Yarışması”, “İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması” ve “Akifçe Şiir Şöleni” etkinlikleri ile de dikkatleri üzerine çekmişti.