Adaletsizlik artık diz boyuna çıkmıştır. Dört meslek grubunda eğitim seviyesine bakılmaksızın 1’inci dereceye 3600 verilerek yaklaşık 1400 TL emekli maaş artışı sağlanırken, diğer kadro ve sınıflardaki memurlara 600 puan verilerek 118 TL emekli maaş artışı sağlanması öngörülmüştür.

Bu mu adalet?

Açıklamalara göre, 01 Büro Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolundaki 52 kurumda görevli personel tamamen göz ardı edilmiş, yok sayılmıştır. Kelime oyunları ile avutulmaya çalışılmıştır.

Yetkili, ancak her şeyden bihaber ve etkisiz konfederasyon MEMUR-SEN’in Genel Başkanı yaptığı açıklamada; “Kapsayıcı ve reformist bir çalışma oldu” demek suretiyle bu adaletsizliğe destek verirken, “Çalışmayla ilgili ayrıntıların ortaya çıkmasıyla daha sağlıklı değerlendirmelerin yapılabileceğini” belirterek çalışmaların her aşamasından bihaber olduğunu ve etkisizliğini itiraf etmiş oldu. Bir de ortalık yangın yeri iken, üyelerinin sendika aidatlarının artırılması derdine düştü ki tam bu da tam bir fiyaskoydu.

Akabinde 01 Büro Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolunda örgütlenmiş olan MEMUR-SEN konfederasyonuna bağlı BÜRO MEMUR-SEN’in Genel Başkanı can havliyle çıkıp sosyal medya hesaplarında “Kabul etmiyoruz” başlığı ile açıklama yaptı ve devamında; “Hatanın neresinden dönülürse kârdır. Adalet anlayışından yoksun bu düzenleme TBMM’de düzeltilmelidir. Bu düzenlemedeki eksiklikler ve adaletsizlikler düzeltilene kadar mücadelemiz ve eylemlerimiz devam edecektir.” demek suretiyle olanı biteni ve sonucunu itiraf etti. Ben yapmadım o yaptı ya getirdi.

Şimdi sorarım. “Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu.

Aldığınız yetkiyi kullanamıyorsunuz, muhatap alınmıyorsunuz, beceremiyorsunuz, sanki taraf siz değilmişsiniz gibi bir de olanı biteni eleştiriyorsunuz.

Siz ne işe yararsınız?

BECEREMEDİNİZ. YÜZÜNÜZE GÖZÜNÜZE BULAŞTIRDINIZ. KONTROLÜ KAYBETTİNİZ. ÇELİŞKİ İÇİNDESİNİZ VE KENDİNİZE DÜŞTÜNÜZ.

Artık çekilme vakti…

Açlık ve yoksulluk sınırı arasındaki bir ücrete reva görülen memur arkadaşım;

Etkisiz sendika ve konfederasyonlardan hayır gelmeyeceği ayan beyan ortadadır, bunlara hayır demenin ve tarihe gömmenin zamanı gelmiş ve geçmiştir. Devleti temsil eden memurlar uğradığı adaletsizliğe ve yok sayılmaya dur demelidir. “Artık söz, memurun olmalıdır”

01 Büro Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolundaki 282.000 memur arkadaşımın yeri, gerçek hak ve hukuk mücadelesinin yapıldığı SAVDES-SEN’dir. Kapımız ve gönlümüz, hak ve hukuk mücadelemize destek vermek isteyen herkese sonuna kadar açıktır.

VAKİT, SAVDES-SEN VAKTİDİR.

Saygılarımla.

Tuncay CENGİZ
SAVDES-SEN Genel Başkanı