Proje kapsamında gerçekleştirilenler “Bir Zamanlar- Ankara Sözlü Tarih Çalışması” düzenlenecek gala gecesiyle Ankaralılara tanıtılacak.

NEVZAT CEYLAN: PROJEMİZ ANKARA KİMLİĞİNİ TOPLUMA BİR KEZ DAHA HATIRLATACAK

Başkent Ankara Meclisi Genel Başkanı Nevzat Ceylan, “Bir Zamanlar Ankara-Sözlü Tarih Çalışması” projesinin gala gecesi öncesi yaptığı açıklamada “Ankara’nın Başkent olduğu tarihlerden itibaren Ankaralı olan ve Ankara’nın ekonomik-sosyal ve kültürel hayatına katkılarda bulunan, Ankaralı olmanın ayrıcalıklarını özümsemiş kişilerle yapılan görüşmelerden oluşturulmuş belgesel film ve kitap, Ankara kimliğini topluma bir kez daha hatırlatacak” dedi.

RAHMETLİ AYHAN SÜMER’DE ÇALIŞMAYA DAHİL EDİLDİ

Başkent Ankara’nın geçmişine tanıklık eden 20 kişiyle birebir görüştüklerini söyleyen Ceylan “Ayrıca Ankara’yı Ayhan Sümer’in anlatımı ile öğrenmenin öneminin farkında olarak aramızdan ayrılmasına rağmen Ankara tarihinin tanığı olarak çalışmaya dahil ettik” dedi.

Ceylan sözlerini şöyle sürdürdü; “Bir Zamanlar Ankara Sözlü Tarih Çalışması” belgesel film ve bir kitapla tarih belgeleri içinde yerini aldı ve Başkent olduğu günden bu yana değişim gösteren kent kültürünün, kentli olmanın, başkentli olma kültürünün dünden bugüne gelen seyrine ışık tutarak Ankaralılara ve bu ülkenin başkentine sevgi, saygı duyan bütün vatandaşlara bir anlamda Cumhuriyetin gelişimini de anlatıyor.”

İŞTE BİR ZAMANLAR ANKARA’YI ANLATAN İSİMLER

Sözlü tarih çalışmasına anılarıyla, tanıklıklarıyla katkıda bulunan isimler şöyle; Abdülkerim Erdoğan, Ali Osman Renklibay, Aliye Öztan, Ayhan Sümer, Birten Gökyay, Bülent Kalıpçı, Gazi Yaşargil, Güven Dinçer, Haluk Balaban, İdris Yamantürk, Mehmet Haberal, Nebahat Taşkın, Özden Toker, Rengim Gökmen, Ruşen Keleş, Şevket Bülent Yahnici, Şükran – Hasan Pekmezci, Yunus Ensari, Yüksel Erimtan.

GALA GECESİ 27 OCAK’TA

“Bir Zamanlar Ankara Sözlü Tarih Çalışması” projesinin gala gecesi 27 Ocak Çarşamba günü saat 18.00’da Ankara Swiss Otel’de gerçekleştirilecek. Gala gecesi pandemi dolayısıyla koronavirüs tedbirlerine uygun şekilde yapılacak ve ONLİNE katılım sağlanacaktır.