Belediye Veteriner İşleri Birimi, sokak hayvanlarını korumak ve farkındalık oluşturmak amacıyla, ilçedeki vatandaşlara yönelik seminer düzenledi. “Sokaktaki Canlarımızla Birlikte Yaşam” konulu seminer, Gazipaşa Belediyesi Veteriner Hekimi Sinem Polat tarafından, 4 Nisan Pazartesi Günü saat 10.30’da Belediye Kültür Merkezi’nde sunuldu. Dünya Sokak Hayvanları dolayısıyla, yapılan seminere Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ve eşi Şerife Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kalaycı ve Veteriner Hekim Ali Tarık Tepe de katıldı.

Gazipaşa Belediyesi Veteriner Hekimi Sinem Polat tarafından sunulan seminerde, sokak hayvanlarının hakları ve yaşam koşulları ile ilgili bilgilendirme yapılırken, insan ve hayvanların korkusuzca birlikte yaşayabilecekleri, aynı yaşamı birlikte rahatlıkla paylaşabileceği üzerinde duruldu. Hayvan davranışlarına yönelik yapılması gerekenlerle ilgili bilgilendirme yapıldı. Öğrencilerin ve vatandaşların pür dikkat dinlediği seminerin sonunda Gazipaşa Belediyesi Veteriner İşleri Biriminde tedavisi yapılan ve sahiplenilen, Dora isimli köpek sahneye çıktı. Öğrencilerin sevip doyasıya sarıldıkları Dora, seminerin ilgi odağı oldu.

“Sokaktaki canlarımızın sadece bugün değil, her gün yanındayız”
Sokaktaki Canlarımızla Birlikte Yaşam konulu seminerin sona ermesinin ardından Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, sunumu yapan Veteriner Hekim Sinem Polat’a çiçek takdimi yaptı. Sonrasında konuşma yapan Başkan Yılmaz, “ Sokaktaki canlarımızı çok seviyoruz. Göreve gelir gelmez ilk işlerimizden biri, belediyemize bir Veteriner Hekim kazandırmak oldu. Veteriner İşleri Birimimizi kurduk. Gazipaşa Belediyesi olarak sokaktaki canlarımızın ihtiyaçlarını karşılıyor, bakım ve tedavilerini yapıyoruz. Hepinizin bildiği gibi eski mezbaha binasını düzenleyerek Veterinerlik Birimimizi oraya taşıdık. Sokaktaki dostlarımızı burada misafir ediyoruz. Hepimizin ortak dünyasında sevginin paylaştıkça güzel olduğu bilincindeyiz. Gazipaşa Belediyesi olarak, sokaktaki canlarımızın sadece bugün değil, her gün yanındayız. Hayvan sevgisini artırmaya yönelik çalışmalarımızı düzenli olarak yürütüyoruz. Seminerlerimiz sürekli olarak devam edecek. Sokak hayvanlarını destekleyen belediyeler arasında olmanın, hayvan sevgisini çocuklarımıza ve gençlerimize aktarmak açısından önemli olduğu temennisindeyim. Aynı yaşamı birlikte paylaştığımız hayvan dostlarımızı çok seviyor, 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü’nü kutluyorum. Sokaktaki canlarımızın bakım ve tedavileri için bizleri her zaman arayabilirsiniz.” dedi.

Gazipaşa Belediyesi Veteriner Hekimi Sinem Polat tarafından sunulan farkındalık semineri, katılımcıların merak ettikleri soruların cevaplandırılmasının ardından sona erdi. Seminer sonunda katılımcılara sokak hayvanlarına dağıtılması için kedi ve köpek mamaları hediye edildi.