Global Ekonomik kalkınma ve İşbirliği Derneği tarafından Ulucanlar An Grand otelde tanışma ve kaynaşma toplantısı düzenlendi.
HABER: Ali Fikret
Toplantıya; “Global Ekonomik kalkınma ve İşbirliği Derneği başkanı Cengiz Erdem, Teşkilat başkanı Canan Ceylan, Genel Sekreter Hülya Tuncay, Ankara temsilcisi Neşe Yıldız TÜRKBİRKON (TÜRK DÜNYASI VE ULUSLARARASI İŞ DÜNYASI YATIRIM BİRLİĞİ KONFEDERASYONU ) Genel Başkanı Hakan Aktürk, NBB Holding yönetim kurulu başkanı Necati Bulat, 21. dönem Afyon MHP milletvekili Müjdat Kayayerli, Ahi Evran Dernekleri başkanı Yunus Çelik, Ekonomistler, Sanayiciler, Hukukçular, İmalatçılar ve gazetecilerinde bulunduğu yüz kişilik bir grup katıldı.

Tanışma ve kaynaşma toplantısının ilk bölümünde Sunucunun misafirlerin arasına tek tek gelmesi ile katılımcılar kendilerini tanıttılar.

YILDIZ: “TOPLANTIMIZDA SORUNLAR ANLATILACAK, ÇARELER SÖZE GELECEK”
Bu hikâye Bizim hikayemiz ve Ankara’daki ilk buluşmamamız diyerek açılış konuşmasını gerçekleştiren Global Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Derneği Ankara temsilcisi Neşe Yıldız; “Bu gün burada bulunan ve birbirinden değerli konuşmacılarımızın katıldığı etkinlikte ve tanışma ve kaynaşma toplantımızda; Ekonomistler, Sanayiciler, Hukukçular, İmalatçılar, İnsan Hakları, Çiftçiler, Emekçiler, Geçim sıkıntısı yaşayanların sorunları anlatılacak ve çareler söze gelecek. Kısacası milletimizin tüm sorunlarına el atacağız ve birlikte olacağız. Global Ekonomik Kalkınma İş Birliği Ailesi olarak hepinize bu toplantıya katılım sağladığınız için teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

AKTÜRK: “BORÇLU OLDUĞUM BAYRAĞIMA VATANIMA, MİLLETİME DOĞRU ADIMLARLA HİZMET ETMEK ZORUNDAYIM”…

TÜRKBİRKON (TÜRK DÜNYASI VE ULUSLARARASI İŞ DÜNYASI YATIRIM BİRLİĞİ KONFEDERASYONU) Genel Başkanı Hakan Aktürk, toplantıya gelenleri saygı ve sevgi ile selamlamasının ardından yaptığı konuşmada; “Türkî cumhuriyetlerinin tamamında SOSYAL SORUMLULUK VE YARDIMLAŞMA, TİCARİ, KÜLTÜREL DAYANIŞMA alanlarinda birçok başarılı projeye imza atan, Sevdasının Türklük sevdası olan her TÜRK kardeşimi Konfederasyonumun çatısının altında görmek benim için onur vericidir. Azerbaycan’dan Libya’ya,Kirgızıstan'dan Kazakistan'a,Özbekistan'dan Saray Bosna'ya Türkmenistan'dan Doğu Türkistan'a kadar ticari sözleşmelerin ,sosyal ve yardımlaşma projelerinin altına imza atan bir Konfederasyonun GENEL BAŞKANLIĞINI yapmaktan onur ve şeref duyuyorum. Bizimle çalışan KONFEDERASYONUMUZUN ÇATISI ALTINDA olan İşadamlarımızın çoğu iş dünyasının önde gelen tanınmış şirketleri ve holdingleri'dir .Bu gün buradaki bu birliktelik ve beraberlik değerli dernek başkanımıza 'da bir ivme kazandıracaktır. Gelişen dünya teknolojisin de ve ekonomisinde bu tür birliktelikler ile daha kuvvetli ve verimli işler ortaya çıkaracağımız kanaatindeyim. Ben Türk bayrağının dalgalandığı her yerde Türkün sesinin ve gücünün yükselmesi taraftarıyım. Amacımız Konfederasyon olarak her gittiğimiz ülkede yurdumuzu temsil etmek ancak bilinmelidir ki; Bizi orada bizleri kabul eden makam Türkiye cumhuriyeti Devleti'nin Bayrağının,Sancagının kudretinin Büyüklügünden kapılarını bizlere güvenle açmaktadır.Bazı iş adamlarımız dış ülkelerde gösterdikleri performas eksiklikleri hataları olmuştur.Bundan sonra bize düşen görev bu hataları yalnışlıkları profosyonel ellerle duzelterek Devletimizi en iyi sekilde temsil etmektir.Türkiye Türk devletleri arasında bir Abilik modeli ve rolu ustlenmistir. Türkiye varsa, Türkiye güclüyse,Azerbaycan daha güçlüdür. Kırgızistan, Gürcistan Kazakistan Bosna hersek Kazakistan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Özbekistan ve Doksandokuzu aşkın Türki Cumhuriyetleri Devletleri daha güçlüdür. BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ..TÜRKİYE'nin bayrağının sancağının gölgesi büyük ve ağırdır. Borçlu olduğum bayrağıma vatanıma, doğru adımlarla hizmet etmek zorundayım. Sizler ve işadamlarımıza her sektörde ve her ülkede desteklemeye hazırım.Dönemsel olarak Türki cumhuriyetlere ziyaretlerimiz olmaktadır ve sizlerleri de aramızda görmekten onur duyarım.Konfederasyonum ve yönetim kurulum adına bize düşen her göreve hazırız. Bu toplantıda sizlerle olmaktan şeref duydum teşekkür ederim ” dedi. Benı Onur konuğu olarak davet eden Global Ekonomik kalkınma ve İşbirliği Derneği başkanı Cengiz Erdem kardeşime her türlü desteğe hazırım hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.dedi.

 

CANAN CEYLAN: “SİZLERLE DAHA GÜZEL PROJELERE ADIM ATACAĞIMIZ DÜŞÜNÜYORUM”

Global Ekonomik kalkınma ve İşbirliği Derneği Teşkilat başkanı Canan Ceylan İstanbul’da ve Ankara’da bulunan ofislerde danışmanlıklar yaptığını belirterek; “Çözüm olan tüm projelere çözümü üretebilmek için sizin gibi iş insanlarını bir araya getiriyorum. Benim asıl çalışma alanım kadınlardır ve Türkiye deki kadınları ne kadar çok iş sahibi yapıp ne kadar çok ayakta tutabilirsem ne mutlu bana. Bununla ilgili ayrıca titiz çalışmalarım da var. İnşallah burada da sizlerle daha güzel projelere adım atacağımız düşünüyorum, teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

NECATİ BULAT: “HERKES KENDİ SEKTÖRÜNÜN LİDERİ OLMALIDIR”

NBB Holding yönetim kurulu başkanı Necati Bulat, konuşmasında işsizliğin çözüm noktalarını, tarımsal hareket projesi, tarımsal hamle, pilot bölgelerin seçileceği yerlerde topraklarda neler üretebiliriz? Çiftçinin bütün ürünlerini satın alarak tarımda nasıl reform yaparız? Gibi konulara değinerek; “ Başta Dernek başkanı Cengiz Erdem’e ve Organizasyonu yapan Ankara Temsilcisi Neşe Yıldız’a teşekkürlerimi iletirim. Öncelikle Ülkemizde ekonomik maliyetlerin çok üst düzeyde olduğu bir dönemde, sosyal adaletsizliğin dibe vurduğu bir dönemde neler yapabiliriz? Problemleri konuşmak kolaydır, bizim ekonomik modelleri oluşturmamız lazımdır. Yurt Dışında Dünyanın en büyük ticari platformlarından birini oluşturduk. 16 sektörde varız ve dünyanın 200 firmasında temsilcilerimiz işletmelere sistem ve modelimizi artı projelerimizi anlatmaktadır. Zaman güç birliği zamanı gençlerimize bazı modeller oluşturmamız lazımdır. Hedefimiz dünyayı 4 . Ekonomik değer yapmak olmalı. Herkes kendi sektörünün lideri olmalıdır” dedi.

 

BAŞKAN ERDEM: “BURADA EN BÜYÜK ALKIŞI VE TEŞEKKÜRÜ ASLINDA NEŞE YILDIZ’a BORÇLUYUZ.

Kıymetli misafirler hepiniz hoş geldiniz diyerek katılımcılara seslenen Global Ekonomik kalkınma ve İşbirliği Derneği başkanı Cengiz Erdem; “ Sizlerin evine Ankara’ya selam veriyor ve sizlerle gönül bağımızı güçlendirmeye geldiğimizden duyduğum memnuniyeti dile getiririm. Bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. Başta Onur konuğu olarak davetimize icabet eden TÜRKBİRKON (TÜRK DÜNYASI VE ULUSLARARASI İŞ DÜNYASI YATIRIM BİRLİĞİ KONFEDERASYONU Genel Başkanı Hakan Aktürk'e ve  en büyük alkışı ve teşekkürü alan Neşe Yıldız hanıma teşekkür ederiz.  Global ekonomik kalkınma iş birliği derneği Avrasya, Arap ve Afrika iş insanlarının birbirleriyle dünya çapında ekonomik kalkınma işbirliği platformu güvencesi altında ticaret yapmalarını ve ortak küresel stratejiler geliştirmelerini sağlamak ve bu suretle çağın normlarına uygun müşterek kalkınma hamlesi gerçekleştirmek misyonu ile kurulmuştur” dedi.

ERDEM: “ACİLEN SOSYO EKONOMİK VE KÜLTÜREL İLİŞKİLER DERHAL KURULMALIDIR”…

Cengiz Erdem; Vizyonumuz Avrasya, Arap ve Afrika coğrafyaları arasında faaliyet gösteren en üretken, en sinerjik ve en yaygın bağımsız kalkınma iş konseyi olmaktır şeklinde konuşmasına devam ederek; “Makro hedeflerimiz ise 12 ana bölge ve 114 ülkede yapılanmaktır. Amaç, her ülkenin temel gelir kalemlerini bir data altında toplamak ve tüm kayıtlı üyelerine güncel bilgi akışını sağlamak, kurmak ülkemizin stratejik hammadde kalemlerinden maksimum avantaj, kar ve istihdam elde etmelerini sağlamaktır. Resmi ve bağımsız kalkınma kurumlarına üretim ve pazarlama programlarını sunmak. Ülkelerdeki sendika ve diğer iş konseylerine, bilgili dernek ve gruplarını ortak kalkınma hedefinde bir araya getirerek, ekonomik dalgalanmalara karşı ortak hareketi de sağlamaktayız. Engelleyici faktörler her zaman vardı ve var olmaya da devam edecektir. Lakin güçlü bir sinerji tüm engelleri ve sorunları ortadan kaldıracaktır. Bu nedenle acilen sosyo ekonomik ve kültürel ilişkiler derhal kurulmalıdır” dedi.

GELİN DERNEĞİMİZ ÇATISI ALTINDA BİRLEŞELİM…

Her şeye rağmen Birlik diyerek konuşmasına devam eden Erdem; “Dil, Din, renk ve mesafe farklılıklarını engel olarak kabul etmiyoruz. Varoluş değerlerimiz gibi isteklerimizde ortaktır. Daha huzurlu, sağlıklı ve sevgi dolu bir yaşam istiyoruz. Bu gün burada oluş nedenimiz sorunları zaten çok iyi bilenlere anlatmak ve yapılan özverili çalışmaları eleştirmek değildir. Tüm dostlarımızı ve dostlarımızın dostlarını ve kendini ifade etme özgürlüğüne hasret kalan tüm kardeşlerimizi derneğimizin çatısı altında birleşmeye davet ediyoruz” şeklinde sözlerini noktaladı.

Global Ekonomik kalkınma ve İşbirliği Derneği tarafından Ankara temsilcisi Neşe Yıldız’ın ev sahipliğinde yapılan toplantı sonrası; Derneği başkanı Cengiz Erdem, Teşkilat başkanı Canan Ceylan, Genel Sekreter Hülya Tuncay misafirlerini kapıya kadar uğurlayarak büyük bir misafirperverlik örneği sergilediler.