Bosfor Turizm ana sponsorluğunda düzenlenen, 19. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, Gümüşlük Festival Akademisi Kumda Çello konseriyle Toprak Ev’de devam edecek…

 19. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali kapsamında bir konser vermek için Gümüşlük’te bulunan Fransız çellist Ophelie Gaillard, 16 - 20 Ağustos tarihleri arasında bir de çello masterclassı düzenliyor. Yurt genelinden 8 genç çellisti konuk eden GFA masterclass çello programı, yoğunlaştırılmış derslerle Gümüşlük sahilindeki mini salon Toprak Ev’de devam ediyor.  

 20 Ağustos Cumartesi akşamı saat 20.30’da yine aynı salonda düzenlenecek ustalık sınıfı konseriyle 8 genç çellist, sertifikalarını alacak. Çello ve piyano için derlenmiş bir seçkiyle izleyici karşısına çıkacak olan yetenekli gençlere sertifikalarını, düzenlenecek törende eğitmenleri Ophelie Gaillard ve Festival Sanat Danışmanı Piyanist Gülsin Onay verecek.

Dokuz Eylül Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuarları’ndan gelen yaşları 15 ila 25 arasında değişen 8 genç çellist, programda C. Saint Saens, J. Haydn, J.S. Bach, A. Vivaldi ve P.I. Tchaikovsky gibi tanınmış bestecilerin eserlerini seslendirecek.

 19. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali sponsorları

Ana Sponsor: Bosfor Turizm

Kurumsal Sponsorlar: Bodrum Belediyesi; Hollanda Kraliyeti Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu

Etkinlik Sponsorları: Nocturne, Roas Hotel Bitez, Institut Français Türkiye İzmir, Aktur, BAU konservatuvar, Liba Laboratuarları, ArtIsrael, Jazz Migration

Festivalin bu yıl iş birliği içerisinde olduğu kurumlar: Zuhal Müzik, Muğla Büyükşehir Belediyesi