Eslem Fatma bebeğin iyileşmesi için tek çare Zolgensma gen terapisi adı verilen bir ilaç ancak ailenin ilacı alacak güçleri yok. Sefa-Aslıhan Altındağ’ın bebeklerine yardım için gelen ve yurtdışında yaşayan Serkan Şahin, "Böyle bir duruma duyarsız kalamazdım, herkes elini bu konuda taşın altına koymalıdır" dedi. Serkan Şahin’in ettiği ilk yardım ile ayakta kaldıklarını belirten Sefa-Aslıhan Altındağ duyarlı insanların da bebeklerine sahip çıkmalarını bekliyorlar…

Bebeğin ailesi ve Serkan Şahin ile Ankara Şehir hastanesi bahçesinde yaptığımız söyleşide Almanya’dan gelen Serkan Şahin aslında sözün bittiği yer diyerek başladığı konuşmasında; “Ben anne ve babanın talihsizliğini ilk gördüğümde elimi hemen taşın altına koydum. Bu yardımda bütçeler farklı,  kimi az, kimi çok verdi. Dedik ki biz bu işi başarabiliriz ve söz verdik aileye bebeklerini iyileştirmek için,  tedaviye yurtdışına giderek kendilerini misafir edeceğiz. Amaç, Dubai'ye gidip SMA hastası çocuğumuzu tedavi ettirip geri getirmek, tüm dileğimiz budur” dedi.

Haber: Cansel Yıldız - Ezgi Acar

BABA; “BEBEĞİMİ KURTARALIM”

Bebeğin babasıyım diyen Sefa Altındağ; “9 aylık olan yavrumuz SMA hastası Eslem Fatma Ankara şehir hastanesi çocuk bölümü yoğun bakımda yatmaktadır, kızımız sizden büyük bağışlar bekliyor. Bebeğimize yaptığınız 10 TL bağış bile önemli, çünkü bu paralar damlaya damlaya göl olur. Bize yardım eden güzel kalpli, iyi gönüllü insanlara teşekkür ediyorum. Serkan Şahin bizim için Almanya'dan çıkıp geldi ve masraflarımızı karşılayacak. Eslem Fatma için ise maddi-manevi desteklerinizi beklemekteyiz, insanlardan yardım isterken utanmıyorum, burada utanılacak bir şey yok, çünkü söz konusu evladım. Bu sizin çocuğunuzda olabilirdi, önüm arkam şu anda her yerim karanlık. Başkent Postası TV aracılığı ile size sesleniyorum. Bir bağışta siz yapın Eslem Fatma’mı kurtaralım. Herkesten Allah razı olsun, yapandan da yapmayandan da” dedi.

ŞAHİN; “KİMSE BU AİLENİN YERİNDE OLMAYI İSTER Mİ? “

Bu konuda hepimiz birlik beraberlik olalım söze geldiğimizde hepimiz Türk’üz demekteyiz diyen Serkan Şahin;  “Birlik beraberlik içinde oluşumuz lütfen sözde kalmasın bu bebeği kurtaramazsak yazık bize. Bebeğin fotoğraflarını gördüğümde içim eziliyor iki dudağımın arasından kelimeler o kadar zor çıkıyor ki anlatamam. Sefa kardeşimi özelden aradığımda o kadar üzülüyorum ki. Kimse bu ailenin yerinde olmak istemez. Eslem Fatma Bebeği ayağa kaldıralım” şeklinde konuştu.

ZOR BİR HASTALIK…

SMA hastalığının tedavisi yeni ilaç ve tedavilerin fiyatlarının ortalama gelire sahip bir ailenin karşılayabileceğinden çok yüksek. Tedavi görenler arasında 3 günlük bebekten 80 yaşındaki yetişkine kadar her yaştan hasta bulunuyor.