Ankara Tuhafiye, Parfümeri ve Billuriyeciler Esnaf Odası Olağan Genel Kurul Toplantısı, ANKESOB Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Raşit Kanık, genel kurulda tek liste ile yapılan seçimde güven tazeledi.

Ankara Tuhafiye, Parfümeri ve Billuriyeciler Esnaf Odası Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda Oda  Başkanı Raşit Kanık'ın açılış konuşmasının ardından ilk olarak divan teşekkül ettirildi. Divan Başkanlığını ANKESOB Başkan Vekili Hüseyin Ar'ın yaptığı seçimli olağan genel kurulda Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sırasıyla gündem maddelerinin okunması ve müzakeresine geçildi. Genel kurulda 2018-2019-2020-2021 yıllarına ilişkin yönetim ve denetim kurulu raporları, bilanço, gelir gider hesapları okunup müzakereye açıldıktan sonra oybirliğiyle ibra edildi. Yönetim ve Denetim Kurullarının da oybirliğiyle ibra edildiği genel kurulda, yeni dönem çalışma programı ve tahmini bütçe de okunduktan sonra kabul edildi.

Dilek ve temenniler bölümünde yapılan konuşmaların ardından Başkan Raşit Kanık tarafından Divan Başkanı /ANKESOB Başkan Vekili Hüseyin Ar'a, Ankara'da esnaf teşkilatına yönelik gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarından ve Ankara Tuhafiye, Parfümeri ve Billuriyeciler Esnaf Odası'na verdiği desteklerden dolayı teşekkür plaketi takdiminde bulunuldu.

Genel kurulda daha sonra seçime geçildi. Başkanlık seçimine, Oda Başkanı Raşit Kanık'ın listesi (tek liste) ile gidildi. Yapılan seçimde mevcut Başkan Raşit Kanık yeniden başkan seçilerek, 4 yıl için yetki aldı. 

Genel kurulda güven tazeleyen Başkan Raşit Kanık, üyelere yönelik bir teşekkür konuşması yaptı. Kanık, "Öncelikle genel kurulumuza katılımlarından  ve tarafıma ve yönetimime gösterilen güven ve teveccühten dolayı oda üyesi değerli dostlarıma, meslektaşlarıma  şükranlarımı sunuyorum. Yeni dönemde de inşallah üyelerimizin yol gösterici ışığında sorunlarımızın çözümü ve talep ve beklentilerimizin karşılanması yönünde gayretli çalışmalarımıza yenilerini eklemeye devam edeceğiz. Zor ve sıkıntılı bir süreçten geçmekteyiz. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının küresel ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerinden dolayı  ülke olarak biz de payımızı aldık. Haliyle bu krizden de en çok esnaf ve sanatkarlar olarak bizler etkilendik. Zaman birlik ve beraberlik zamanı. İnşallah bu zorlu süreci devlet millet el ele vererek aşacağız." dedi.

Kanık, "Bugün burada  genel kurulumuza katılan meslek odalarımızın başkan ve yöneticilerine, hemen her konuda yanımızda olan ve bugün de genel kurulumuzu yöneten Divan Başkanımız ANKESOB Başkan Vekili  Sayın Hüseyin Ar'a, Bakanlık temsilcilerimize, Altındağ  İlçe Seçim Kurulunun değerli personeline, emniyet teşkilatımızın mensuplarına, Oda personelimize ve yöneticilerimize, genel kurulumuzun başarılı bir şekilde gerçekleşmesinde emeği ve katkıları olan herkese çok teşekkür ediyor, genel kurulumuzun teşkilatımıza hayırlı olmasını diliyorum." ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

 

RAŞİT KANIK BAŞKANLIĞINDAKİ YÖNETİM

Ankara Tuhafiye, Parfümeri ve Billuriyeciler Esnaf Odası Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda seçim sonucunun ardından Raşit Kanık başkanlığındaki oda yönetimi belli oldu. Yönetim Kurulu Asıl Üyeler: Şükrü Atak, Mahmut Özdayan, Abdullah Demirci, Cenk Koçak, Mehmet Güntan, Hayri Karaman, Naim Şimşek, Kemal Tunçer, Engin Gökmen, Selim Cennet. Denetim Kurulu Asıl Üyeler: Soner Demirbaş, Zekeriya Çağlar, Ahmet Sarıkan.