AYLA TOKMAK / SON İNTERNET HABER

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic'ten Kosova'daki kanlı saldırı sonrası açıklama: İsterseniz hepimizi öldürün, Kosova'yı tanımayacağız

     Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Kosova'nın kuzeyindeki silahlı çatışmada Kosovalı bir polis memurunun ölümünün arkasında Sırpların olduğunu doğrulayarak, yaşananlardan Kosova Başbakanı Kurti'yi sorumlu tuttu. Vucic, "Sırbistan, Kosova'nın bağımsızlığını asla tanımayacak, isterseniz hepimizi öldürün. Biz her zaman konuşmaya hazırız ama Kosova'nın bağımsızlığını asla" dedi. söz konusu.

Kosova'nın kuzeyinde çoğunlukla Sırpların yaşadığı Banjska'da yolu kapatan silahlı Sırpların sabah saatlerinde polise ateş açması sonucu bir polis memuru öldü, bir diğeri de yaralandı. Kosova Başbakanı Albin Kurti, ülkenin kuzeyinde yaklaşık 30 kişilik ağır silahlı grubun Kosova polisine yönelik saldırılarını sürdürdüğünü duyurdu. Banjska'daki Banjska Manastırı ve çevresine sığınan silahlı grup, Kosova polisi tarafından kuşatıldı ve bölgede gün boyu çatışmalar devam etti.

TÜRKİYE SALDIRIYI KINADI

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Kosova'nın kuzeyinde bu sabah meydana gelen ve Kosovalı bir polis memurunun ölümüne neden olan saldırıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Türkiye'nin bölgede kalıcı barışın sağlanması için diyalog sürecine destek vermeye devam edeceğini belirten Bilgiç, "Kosova'nın kuzeyinde, Sırp çoğunluklu Zveçan belediyesine bağlı Banjska köyünde bu sabah (24 Eylül) meydana gelen olay, Kosovalı bir polis memurunun ölümü ve diğer Kosovalı polis memurlarının yaralanması." Saldırıya yol açan saldırıyı kınıyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Priştine Büyükelçiliğimiz de saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı. Bölgede gerilimin azaltılması ve tırmanmanın önlenmesi için tüm tarafların itidalli davranması ve şiddetten kaçınması zorunludur. Diyalog, Kosova'da ve bölgede kalıcı barış ve istikrarın sağlanmasının tek yoludur. "Türkiye olarak diyalog sürecini desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

CUMHURBAŞKANI ZİYARETİNİ KESİP KOSOVA'YA DÖNDÜ

Kosova Cumhuriyeti'nin suç ve suçlulara, teröre ve teröristlere karşı karşılık vermeye hazır ve koordineli bir şekilde hazır olduğunu belirten Kurti, açıklamasında şunları da söyledi: "Kosova polisi, öldürülen polis memuru A.B.'nin ailesine haber verdi. Yaralı polis memurunun hayati tehlikesi devam ediyor. Öldürülen polis memurumuzun ailesine ve herkese başsağlığı dileriz. "Yaralı polis memurumuza acil şifalar diliyoruz."