§ Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'in veri güvenliği ve gizlilik sözleşmesi ile ilgili yapmış olduğu son hamle gündemdeki yerini korurken, milyonlarca kullanıcının yanı sıra pek çok kurum ve kuruluş da duruma tepki göstererek, alternatif uygulamalara yönelmeye başladı. Bu süreçte, yerli Bimesaj uygulaması da güçlü şifreleme teknolojisi ve veri güvenliği ile kullanıcıların tercihi oluyor.
§ Teracity Yazılım Teknolojileri Genel Müdürü Osman Akın yaptığı açıklamada, tamamen yerli teknoloji ile geliştirilen Bilimp Bimesaj uygulamasının, kurum ve kuruluşlara güçlü şifreleme teknolojisi ve yurtiçi veya kurumların kendi sunucularında veri barındırma altyapısı ile ‘yüksek güvenlikli, hızlı ve verimli’ bir anlık mesajlaşma hizmeti sunduğunu belirterek, uygulamanın bu konuda güvenli bir liman olacağını söyledi.
Bursa, 20.01.2021 – Dünyanın en popüler çevrimiçi mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın, 8 Şubat itibariyle değiştireceğini söylediği yeni kurallar ve Facebook ile veri paylaşımı yapacağına dair duyurusu, gündeme bomba gibi düşerken, pek çok kullanıcı duruma tepki gösterip, farklı mesajlaşma uygulamalarına yönelmeye başladı.
Türkiye Cumhurbaşkanlığı’nın da WhatsApp'taki veri güvenliği kaygılarından dolayı haberleşme gruplarını alternatif platformlara taşıma kararı almasının ardından, WhatsApp ile ilgili güncellenen koşullar ve gizlilik ilkesi tartışmaları farklı bir boyuta geçti.
Güvenli liman
Ülke gündemini bir anda değiştiren konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Teracity Yazılım Teknolojileri Genel Müdürü Osman Akın, WhatsApp'in gizlilik sözleşmesi nedeniyle milyonlarca kullanıcının yanı sıra pek çok kurum ve kuruluşun da duruma tepki gösterip alternatif çözüm arayışlarına girdiğini belirterek, Teracity Yazılım Teknolojisi tarafından tamamen yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Bilimp Bimesaj uygulamasının, bu konuda güvenli bir liman olacağını söyledi.
‘Yerli malı’ alternatif platform
Bimesaj ile ilgili ayrıntılı bilgi veren Akın, “Teknolojide yaşanan hızlı değişimler, özellikle ekonomide ve sosyal yaşamda dijitalleşmeyi hayatımızın önemli bir parçası haline getirdi. Buna bağlı olarak hem kişisel hem de kurumsal verilerin güvenliği de çok önemli hale geldi. Teracity Yazılım Teknolojileri olarak, bu kapsamda geliştirdiğimiz Bilimp bütünleşik araçlar yazılımı teknolojisi ile dünyadaki benzerlerine göre yerli ve güçlü bir seçenek oluşturduk. Bütünleşik bir uygulama olan Bilimp’in içerisinde, bir kurum ya da şirketin iletişim, belge ve süreç yönetiminde ihtiyaç duyduğu 20’den fazla araç, tek bir yazılım/platform üzerinden sunuluyor. Bu araçların en önemlilerinden biri de Bimesaj. Bu uygulama; kurum, kuruluş ve şirket çalışanlarının anlık mesajlaşma süreçlerini yönetmesine imkân tanıyor. Yüksek şifreleme teknolojisi ve yurtiçindeki sunucularda tüm verilerinin güvenliğinin sağlanması açısından da ayrı bir öneme sahip. Ayrıca kurumsal ve bireysel yazışmalar, kişilerin bilgisayarlarında veya akıllı telefonlarında değil şirket veri tabanında korunurken, olası bir siber saldırıya karşı da veriler hassasiyetle korunabiliyor. Böylece kurum ve şirketlerin tüm bilgi ve evrakları güvenli hale getirilerek kontrol sağlanabiliyor” ifadelerini kullandı.
KVKK uyumlu, tüm mesajlaşma uygulamalarının altyapı gücüne sahip
Bilimp Bimesaj’ın popüler anlık mesaj uygulamalarının sunduğu altyapının tümünü sunduğunu da sözlerine ekleyen Akın, ‘Teknolojik Ürün Deneyim Belgesi’ ve ‘Yerli Malı Belgesi’ de bulunan Bilimp’in, aynı zamanda Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (KVKK) uyumlu olduğunu da kaydetti. Akın, kurum ve şirketlerin Bilimp ile e-posta, doküman, paylaşım, görev yönetimi, kalite yönetimi, insan kaynakları yönetimi, müşteri yönetimi, ziyaretçi yönetimi, kurum içi eğitim gibi pek çok ihtiyacını da aynı güvenlik ve koruma altyapısı ile çözebildiklerini söyledi.