Mesajında Dörtyol’da düşmana atılan ilk kurşun ile milli mücadelenin başladığını un Türk milletini yeniden ayağa kaldırdığını belirten Savaş şu ifadelere yer verdi:

“Dörtyol’da atılan ilk kurşun, işgal günlerinde Türk milletini yeniden ayağa kaldırmış, sonu bağımsızlık olan yolun kapılarını ardına kadar açmıştır. Dörtyol’un cesareti, Dörtyolluların feraseti Anadolu’ya dalga dalga yayılmış, istiklalin habercisi olmuştur.

Mehmet Çavuş, Kara Hasan Paşa, Hacı İlyas Hoca ve nice isimsiz kahraman ecdadımız buranın Türk yurdu olduğunu ve ilelebet böyle kalacağını tüm dünyaya en yüksek perdeden haykırmıştır. Onların düşmana attığı ilk kurşun, yaktığı hürriyet ateşi Anadolu’ya umut aşılamış ve bu mücadelenin sonu bağımsız Türkiye Cumhuriyeti olmuştur. Biz de onların emanetine sahip çıkacak, bağımsızlığımızdan tek bir gün bile taviz vermeyeceğiz.

Gelecek nesillerimizin Cumhuriyet’imizi ilelebet yaşatacağına olan inançla, Dörtyol’umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünü kutlar, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, özgürlük ve bağımsızlığımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi; kahraman gazilerimizi  rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”