AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın son 3 yılda hiçbir vaadini yerine getirmediğini söyledi. Yavaş’ın seçilmeden önce özellikle ulaşım konusunda vaatlerde bulunduğunu söyleyen Murat Köse “ 1 km bile metro yapmadı” dedi.

 “1 km bile metro yapmadı”

“Sayın Yavaş özellikle ulaşım da toplu ulaşımda metro ile ilgili Ankara'nın ihtiyaçları olduğunu söyledi. 58 kilometre metro yapılması gerektiğini söyledi. Hatları da teker teker anlattı. İşte bizim Dikimevi'nden NATO Yolu’na dedi, Kızılay'dan Havaalanı’na dedi, Çayyolu ile ilgili, Sincan’la ilgili, Dikmenle ilgili bazı hatlardan bahsetti. Şöyle dedi. “9 ay içerisinde ben bunların projelerinin hepsini yapacağım, geri kalan 4 yılda da 58 kilometrenin tamamını yapacağım. Bunları da kendi bütçemle yapacağım” dedi. Bakın aradan 3 yıl geçti. İddia buydu olgu bu.  2 yıl kaldı hizmet süresinde. Ankara’da ne kadar metro yaptı Mansur Yavaş? 1 km bile yapmadı. Olguyla algıya bakar mısınız lütfen?”

 Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse Mansur Yavaş’ın tek başarılı olduğu konunun sosyal belediyecilik olduğunu söyledi, bunu da troller, bot hesaplarla yaptığını belirtti.

 “Yavaş sosyal medya belediyeciliği yürütüyor”

 “Sosyal medya üzerinden ve algı üzerinden yürüyor bu işler. Evet sanal dünyada Sayın Yavaş’ın bir başarısı olduğunu söyleyebiliriz. Zaten biz bunu da etiketledik, “sosyal medya belediyeciliği” dedik. Bakın Sayım Mansur Yavaş halkın içinde yoktur. Yani sahada yoktur yani kimse görmemiştir Mansur Yavaş'ı. Peki faaliyetlerini görmüş müdür ya da verdiği sözleri tutmuş mudur? Tutmamıştır. Ulus projesi  diye bir projesi vardır Sayın Yavaş’ın. 2014, 2017, 2019… Hepsinde de anlattığı konu ulus projesi. Gidin bakın Ulus’a değişen bir şey yok. Hiçbir şey yapmamışken bu kadar algının oluşması sosyal medya belediyeciliğinde başarılı olduğunu gösteriyor.”

 Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse, Mansur Yavaş’ın göstermeye çalıştığı gibi asla “cumhur ittifakı” olarak ABB’de herhangi bir faaliyete engel olmadıklarını söyledi.

 Murat Köse şöyle konuştu:

“Sayın Mansur Yavaş hem iş yapmıyor hem de maalesef kamu malını hazinesini çaldırıyor. Biz engelleseydik meclise gelen 6 bin civarında kararın %90’ı oy birliği olur muydu?  Bakın biz engellemiş olsaydık 3 yılda 3.1 milyar liralık meclisten borç talebine olumlu cevap verir miydik?”

 “Tanısanız Sevmezsiniz”

 Ve Büyükşehirde “kabile” iddiaları. O iddiaları hakkında da konuştu.

“Bir meclis ya da belediye parti grupları ile yönetilir. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti var, meclis üyeleri var, grup başkanvekilleri var. Normal ilişkilerin bunlar üzerinden yürümesi lazım ama baktık ki burada ilişkiler ne CHP ne İYİ Parti üzerinden yürüyor. Başka bir ilişki üzerinden yürüyor. Biz bunları tespit ettik. İsim isim tespit ettik, ilişkileri bulduk. Teker teker bunun içerisinde kimler kime bağlı, kim kime çalışıyor. Kim kimle kavga ediyor. Bunları gördük. Kabile dediğimiz şey yani normal nizami bir devletin bir bürokrasisi olur kendi içeride. Bir siyasi tarafı olur böyle yönetilmediğini perde arkasından yönetildiğini, adeta burada paralel bir yapı olduğunu aslında anlattık.  Bu yapıyı herkes tanısın. Çünkü bu yapı Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne yapışmış adeta bir tırnak içinde kene gibi ve bütün enerjisini soğuruyor. CHP'li bir meclis üyesini boksörlöre dövdürdü bu yapı. Bu yapıdan hem CHP’liler hem İYİ Partililer rahatsız. Bu yapıdan herkes illallah etmiş durumda… O yüzden ‘tanısanız sevmezsiniz’ diyoruz”

 3 Yılda Bin 108 Proje

 Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse, Ankara’da cumhur ittifakı belediyeleri olarak bir gazete çıkardıklarını ve bu gazetede 3 yılda yaptıkları projeleri anlattıklarını söyledi, Mansur Yavaş’a yüklendi.

“Biz 19 AK Parti’li belediyeler ve 3 MHP Belediyesi olarak 3 yıllık faaliyet raporu gibi Ak Belediyecilik diye bir gazete yaptık. 1108 proje yapmışız. Ankara için 100 tane yapsaydı Mansur Yavaş 10 tane yapsaydı. Ama ortada bir şey yok.”

 “Sanal Kahraman Oluşturmaya Çalışıyorlar”

 Kulislerde dolaşan Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı iddiaları da soruldu Başkan Murat Köse’ye…  Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Murat Köse “3 yılda Sayın Yavaş ne yapmış ki bir üst görevde ne yapacak? Muhalefet lider bulamıyor. Bizim liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan. Onlar daha lider bulamıyor. Bulamayınca da sanal bir kahraman oluşturmaya çalışıyorlar ama ellerindeki de bu. Al birini vur ötekine” diye konuştu.