Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, 5 Ekim Atatürk’ün Ankara hemşehriliğini kabul edişinin 99. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü en yüce hemşehrileri olarak anmanın gururu ve onuru içerisinde olduklarını kaydetti.

Özaslan, “5 Ekim 1922’de ‘Beni Ankara’nın hamiyetli hemşehrileri arasına girmeye davet suretiyle tecelli eden iltifatınıza samimi ruhumdan arz-ı şükran eylerim…’ diye başlayan tarihi mektubuyla Atatürk, Ankara halkı tarafından kendisine yapılan hemşehrilik teklifini kabul etmişti.

Ankaralıların, Ankara’ya geldiği ilk günden itibaren kendisine gösterdikleri ilgiyi hiç unutmayan ve memnuniyetini birçok kez dile getiren Atatürk, bu yıl itibariyle tam 99 yıldır resmen Ankaralı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza dek Başkenti kalacak olan Ankara’nın Hemşehrileri olarak, bu büyük emanetin en yüksek derecede idrakindeyiz. En Yüce Hemşehrimizin Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olduğunu bilmek Ankaralı olma sevincimizi, gururumuzu ve onurumuzu daha da perçinlemektedir. Onun ilkeleri sadece bizim değil; tüm mazlumların ve insanlığın uygarlık yürüyüşünü aydınlatmaktadır.

Bu vesileyle bağımsızlık savaşımızın önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu eşsiz devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın kahramanı tüm şehit ve gazilerimizi saygı, özlem ve rahmetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Atatürk’ün Ankara hemşehriliğinin kabulünün yıl dönümü nedeniyle 5 Ekim 2021 Salı günü saat: 11.00’de gerçekleştirilecek Anıtkabır ve Şehitlik ziyaretlerine tüm Ankaralıları, Ankara sevdalılarını ve basın mensuplarını davet ettiklerini bildiren Özaslan, 13 Ekim Ankara’nın Başkent oluşunun yıl dönümü hatırlatmasında da bulundu ve ekledi: “Atatürk’ün Ankara hemşehriliğini kabul edişinin 99. yıl dönümü ve Ankara’nın başkent oluşunun 98’nci yılını 5-13 Ekim Uluslararası Başkent Ankara haftasında Balkanlar ve Türk dünyasından katılacak sanatçılar ve temsilcileriyle Ankara’nın yerel ve ulusal kurumlarını da bu sürece davet ederek Ankara genelinde gerçekleştirilecek etkinliklerle hep birlikte kutlayacağız. Tarihimizin akışı içerisinde Ankara’mızı çok yakından ilgilendiren bu önemli dönüm noktaları vesilesiyle Ankara’mızın sesini güçlü bir şekilde duyuracağız.”