Geçtiğimiz günlerde, Paraguaylı müzik ikonu Luis Alberto del Paraná'yı anma töreni, sanatçının 1959 ve 1963 yıllarında çeşitli sunumlar yaptığı İstanbul Hilton Oteli'nde düzenlendi...

Program, vesilesiyle Hilton Oteli'nin yöneticilerine, hemşeri müzisyenin 15 Eylül 1959 tarihli ve bahsi geçen otelden gelen bir mektubun kopyasını sunan büyükelçi Ceferino Valdez Peralta'nın sözleriyle başladı. Ardından Paraguay'ın İstanbul fahri konsolosu Cengíz Deveci söz alarak Paraná'nın eserlerini ve Türklerin 500'den fazla şarkısına duyduğu büyük beğeniyi vurguladı.

 

Aynı şekilde İstanbul Hilton Oteli iletişim direktörü Merve Seçkin de Paraguaylı sanatçının varlığına dikkat çekerek, otelin 1955 yılında hizmete girdiğini ve o tarihten bu yana şehrin ve tüm Türkiye'nin sanat ve kültür merkezi olduğunu ifade etti.

 

Son olarak plaket açıldı ve katılanlar ünlü sanatçının eserlerini dinleme fırsatı buldu. Türkiye-Paraguay Ticaret ve Sanayi Derneği Başkanı Metín Karakoca; Türkiye'den iş adamı Feridun Bayram; o ülkede ikamet eden yurttaşlar; yanı sıra çeşitli milletlerden girişimciler oradaydı.

 

Aynı şekilde Paraguaylı sanatçının eserlerini ve hayatını inceleyen koleksiyoner ve bilgin, Javier Delgado tarafından da diplomatik temsilciliğe gönderilen Paraná'nın Türkiye'deki varlığına ilişkin fotoğraf ve afişler de hazır bulunanlarla paylaşıldı.