“Bir sonraki yazımız Bodrum Spor Kimin ?” olacak demiştim ve kaldığımız yerden devam edelim. Bodrum Spor son yıllarda başarı grafiğini yükselterek 1.Lige kadar geldi.

Bu başarımıdır tartışılır…

Bodrum Spor; 2019 yılında yerel seçim sürecinde bütün siyasi partileri dolaştı, destek ve yardım istedi. Bodrum Spor borç içindeydi ve borca neden olan yöneticiler, imzaladıkları çekleri, SSK ve Vergi Dairesi borçlarını ödemek zorundaydı.

 

Umut bağladıkları başkan adayının seçilme olasılığı olmadığı için borçların nasıl ödeneceği endişesi ile çalmadık kapı bırakmayan yöneticilere, seçim sonrası çözüm Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’tan geldi.

Satıyorum Bodrum Sporu ve SAAAAATTIMMMMMM…

Çıktılar meydana dediler ki “Biz Bodrum Spor’un  yüzde 51 ini satacağız, 15 milyon borcu kapatacağız, sonra ki gelirleri kendine yetecek durumda.”

Kurdular şirketi, yüzde 49 dokuzunu sattılar. Yönetimin Bodrum Spor Derneğinde kalması için, yüzde 51 şartını şirket ana sözleşmesine koydular.


Her şey gayet güzel… Bodrum Spor Derneğinin sadece futbol olan kısmı, kurulan bu şirkete aktarılıyor.

Peki gelinen nokta nedir?

Bodrumspor Spor Faaliyetleri Anonim şirketi kuruluyor. Tarih 26 Kasım 2019. Şirket ana sözleşmesine 20 Temmuz 2020 tarihinde; “Bodrum Spor Kulübü Derneğinin hissesi yüzde 51 in altına düşmeyecek düşerse şirket fes edilmiş sayılacak.” maddesi konuluyor.

Karşımıza çıkıp hepimizi böyle ikna ettiler.

Sonraki ana sözleşme değişikliğinde hisse oranları değişiyor ve dernek para gücüne teslim oluyor. Dernek borçları ödeniyor, sorumlu yöneticiler borcu ödemekten kurtuluyor, rahatlıyorlar.

Artık Bodrum Spor da güç parada, dernek yöneticileri kısmen bu gücün yanında bulunarak kurulan şirketin yönetiminde yer alıyorlar.

Para var çare var…

Herkes rahatlamış; Bodrum Belediye Başkanı, Bodrum Spor Kulübü yöneticileri, şirketin yeni ortağı rahatlamayan yok ve Bodrum Spor Şampiyon….

Bodrum Spor’ un 1. Lige çıkışını sahiplenmeyen kalmıyor, forma rengini bilmeyen Osman Gürün dahi Bodrum Spor ‘un kadim dostu oluyor.

Parayı veren, biraz geri plana atılıyor ama o kadar olacak. Nasıl olsa Bodrum Spor etiyle, kemiğiyle kendisine ait.

Bodrumspor A.Ş; artık Bodrum Spor kulübüne ait değil…

Bodrumspor A.Ş ortakları: Bodrum Sınai ve Sportif Yatırımları A.Ş 15 bin hissenin 10 bin 50 sine, geri kalan 4 bin 950 si Bodrum Belediye Bodrum Spor Kulübüne aittir. 25 Kasım 2020 tarihli Ticaret Sicil Gazetesine göre.

Kısaca; yüzde 67’si Bodrum Sınai ve Sportif Yatırımları A.Ş ye, yüzde 33’ü Bodrum Belediye Bodrum Spor Kulübüne aittir.

Peki bu Bodrum Sınai ve Sportif Yatırımları A.Ş kime aittir?

7 Eylül 2020 Yılında kurulan, yani Bodrumspor A.Ş ye ortak olmadan 2 ay önce kurulan firma Güvenok A.Ş ye aittir. Her iki firmada İstanbul Ticaret odasına kayıtlıdır. Yani Bodrum Spor, artık Bodrum’un malı değil, bir İstanbul Firmasına aittir.

Peki Bu firmanın yani Güvenok  A.Ş’nin sahibi kimdir? Hep bir ağızdan Fikret Öztürk dememiz gerekiyor, lakin değil.

En büyük hisse Ali Öztürk ‘e aitken, 21 Aralık 2021 de;

Carya Turizm  A.Ş yüzde 50

Ali Öztürk yüzde 49

Fikret Öztürk yüzde 1

Olu vermiş, hayırlı olsun. Bu arada adı geçen Ali Öztürk; Opet’in sahibi olarak bilinen Fikret Öztürk’ün oğlu Ali Şafak Öztürk değildir.

Ne dediler, sonuç olarak karşımıza nasıl bir tabloyla çıktılar? Buna meydan veren herkes sorgulanmalıdır, bunun hesabını vermelidir.

Sayın Fikret Öztürk yerel bir medyaya verdiği beyanatta…

Bodrum Spor’un adına ihtiyacı olmadığını, 70 milyon para harcadığını, Bodrum spor kulübü kendi hissesine düşeni dahi vermediğini, istenirse borçsuz olarak, kuruş istemeden takımı verebileceğini, ancak adı şaibeye karışmamış şirketlere bunu verebileceğini, hatta belediyenin takıma ihtiyacı olan arsa ve saha konusunda yardımcı olması gerektiğini, meslek odalarının eleştiriden başka bir şey yapmadığını, Bodrum Kaymakamı, Bodrum Belediye Başkanı ve Bodrum Adliyesiyle elele olduklarını ifade ediyor.

Anlattıklarından çıkan sonuç ;

Bodrum Belediyesi Bodrum Spor Kulübü 15 milyon borçla yola çıktı, şuan kurulan şirkete ortak olarak 23 milyon borcu olduğu, şirketin  tamamen İstanbul Ticaret Odasına kayıtlı Bodrum Sınai A.Ş  iradesine ait olduğu.

“Bodrum Spor’un adına ihtiyacım yok.” Derken; Bodrum’da zamanında 1 milyon 300 bin metrelik alanı imara açtığını ve halen inşaatların devam ettiğini, Regnum Golf Kulübü olarak bilen yerdeki hali hazır durum ne olduğunu unutmuşa benzer.

Zamanın Demokrat partili Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon tarafından meclise getirilen ve CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilen planın, halen neden ve nasılları yanıt bulmuş değil.

Yüzümü konunun bu kısmına çevirerek devam edeceğim

Vesselam…