Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Türk milletinin Ulu Önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Savaş mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyetimizin kurucusu ve tüm dünyanın gıpta ettiği Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83’üncü yılındayız. Atatürk, Kurtuluş Savaşı ile Türk milletinin bağımsızlığını kazanmasını sağlayarak inancı, zekâsı, kararlılığı, vatan ve millet sevgisi ile tüm dünyaya örnek olmuş bir liderdir. Türkiye Cumhuriyeti, ilkeleri, inkılapları ve ileri görüşlülüğü gelecek nesillere bıraktığı en kıymetli emanetlerden biridir. Bizlere düşen en önemli görev de Atamızın fikir, eser ve anlayışına her zaman sahip çıkmaktır.

Onun ülkü ve hedeflerini gelecek yüzyıllara taşımalı ve açtığı aydınlık yoldan gösterdiği hedefe doğru durmadan, yorulmadan ilerlemeliyiz. Muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için yaktığı meşaleyi her zamankinden daha büyük azim ve kararlılıkla taşımalıyız. Türk milleti olarak Atamızın ‘En büyük eserim’ dediği Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmalıyız.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle ebediyete intikalinin 83. yıl dönümünde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha özlem ve saygıyla; kahraman silah arkadaşları ile vatanımız uğruna fedakârca şehit ve gazi olan kahramanlarımızı şükran ve minnetle anıyorum.”