Son Vakit Malatya Temsilcisi Hamza Bayduz’dan Toplumsal Sorun Açıklaması

Bir çogunuz şuan ki insan ilişkilerinden,toplumsal sorunlardan/hastalıklardan ya da kısacası sebebini bildiğiniz veya 'neden eskisi gibi değil ' diye yakındığınız manevî durumlardan yakınıyorsunuz ve şikayetçisiniz.
Hepimiz,aile içi sorunlardan tutun da cinayet ve ya intihar gibi olayların gün geçtikçe arttığını,akraba ilişkilerinin her geçen gün daha da zayıfladığını,sevgi saygı ahlak gibi insanda olması gereken en temel şeylerin yok olmaya yüz tuttuğunu, bunların yanı sıra boşanmaların, şiddetin, yalanın, ahlaksızlığın dalaveriliğin güvensizliğin her geçen gün arttığını görüyoruz,şahidiz.
Sebebini her ne kadar kiminiz bilmezse de ya da bu sorunları çözmeye gücünüzün yetmediğini düşünse de aslında bunların düzelmesi için bir yol var.
Tabi ki öncelikle bahsettiklerimi onaylayan herkes ilk başta kendi üzerine düşeni yapmalı, insanî vasıflara tamamı ile sahip olmalı,kendisine yapılmasını istemedigi birşeyi başkasına yapmamalıdır.
Bununla birlikte ;
Bildiğiniz üzere seçim yaklaşıyor.
Hemen hemen tüm partiler şuan sahada .
Herkes biseyler vaad ediyor ve beklentilerinizi öğrenmeye çalışıyor .
Ne yazık ki, ne onların vaad ettiği şeyler arasında asıl sorunlarımıza bir çözüm var, ne de biz beklentilerimizin bu sorunların çözümü olduğunu dile getiriyoruz .
Onlar da,biz de , sanki bu dünya bizimmiş ve bize kalacakmış gibi düşünüp konuşup karar veriyoruz.
Arkadaşlar hizmetten kastımız sadece dünyevi şeyler olmamalı .hatta bence şu zamanda hiç olmamalı.
Biz gerekirse hiç görmediğimiz ama büyüklerimizin anlattığı, gençlik ve çocukluk yıllarında ki hayat şartlarına sahip olalım ama bizi karanlığa, çıkmaza götüren, iç huzursuzluğa sebep olan ,ahiret hayatımızında kötü sonuçlanmasına vesile olacak şu sorunlardan kurtulalım.
Herşey para da değil.
Bunu geçmişte parası olmayıp da ama daha huzurlu bir hayatı olan insanlar iyi bilir..

Bize bu sorunların çözümü lazım .
Bunun için önce kendimiz üzerimize düşeni yapalım ,artık ne gerekiyorsa..
Ardından da seçeceğimiz ,bize öncülük yapacak insanlardan,bizimle güçlenip başa gelecek insanlardan bu yönde birşeyler yapmasını talep edelim ve bunu yapabileceğini düşündüğümüz insanları destekleyelim..
Eğer böyle birini görmüyorsanız kimseyi desteklemeyin daha iyi.
Bari ahirette hesap verirken bu konuda daha az zorlanırız.
Ayrıca biz çocuklarımıza torunlarımıza boyle bir dünya mi bırakacağız? Ya da böyle bir ortamda nasıl yetiştireceğiz?
Yani kendimizi geçtim ,bizden sonraki nesiller ne yapacak? Onların dönemine kadar kıyamet kopmazsa nasıl bir dünya olacak düşünebiliyor musunuz ? Herhalde hepsi o hikayelerde adı geçen meşhur karakterler gibi birer canavar ya da vampir gibi birşey olur.
Hatta belki yüzyıllar önce hayatta olan atalarımız şuan ki halimizi görse bizi birer canavar falan zanneder.Durum Vahim,İçler acısı.Haber falan görmek istemiyorum artık.Kanım donuyor gördüğüm şeylerden.
Yani ben böyle düşünüyorum böyle bakıyorum böyle görüyorum .
İnanın ki yazacak çok şeyim var .Ama herşeyi de ben söylemeyeyim gerisini kendinizle istişare yaparak düşünün ki iliklerinize kadar işlesin.Ve ne yapmanız gerekiyorsa hemen başlayın..
Bunlar benim şahsi düşüncelerimdir.
Böyle düşünmek zorunda da değilsiniz.
Belki birçoğunuz da halinden memnundur .
Herkesin düşüncesine ya da fikrine saygım var .
Allah rızası için hepinizi seviyorum Allah'a emanet olun..