Açılışı TDPV Başkanı Abdullah Çalışkan, TDPV İş İnsanları Kurulu Üyesi Onur Arvas, Türk Dünyası Gençlik Konseyi Kurucu Genel Başkanı Ramazan İzol ve  Meksika'nın Ankara Büyükelçisi Jose Luis Martinez Hernandez'in eşi Mediha Şükriye Nami Martinez Hernandez Osmanoğlu gerçekleştirdi…

 

TDPV Başkanı Abdullah Çalışkan, törende, 2016'da kurulan vakfın amacının, Türk dünyası ve akraba topluluklarıyla parlamenter düzeyde başlayarak her kademede birliği, beraberliği, dostluğu tesis etmek, iş birliğini artırmak olduğunu belirterek; “ Kuruluşlarından bu yana önemli işlere imza attık. Türk dünyasının birlik ve beraberliğini sağlamak adına her türlü adımı atıyoruz, atacağız. Türk dünyasıyla uzak kaldık. Yeniden bir araya gelmemiz, kenetlenmemiz hem bizim hem de dünyanın geleceği için çok önemli. Bunu sağlarsak Türkiye de Türk dünyası da daha güçlü olacak. Çankaya’da açılışı yapılan binamızda, vakfın ikinci bir atılım döneminin yaşanacağına da inancım tamdır” dedi.

 Açılış törenine katılan II. Abdülhamit'in kızı Ayşe Sultan'ın torunu  Mediha Şükriye Nami Martinez Hernandez Osmanoğlu ise törende bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek; Bana  gösterilen ilgiye teşekkür ederim.  Vakfınızın açılış gününde burada bulunmaktan çok gurur duyuyorum. Türk tarihi içinde vakıfların her zaman önemli bir yeri olmuştur. Çalışmalarınızda başarılar dilerim” dedi.

Mediha Şükriye Nami Martinez Hernandez Osmanoğlu, TDPV İş İnsanları Kurulu Üyesi Onur Arvas'a; TDPV Gençlik Konseyi Genel Başkanı Ramazan İzol ise günün anısına Osmanoğlu'na plaket verdi.

Açılış konuşmalarının ardından Vakıf Başkanı Çalışkan, Mediha Osmanoğlu ve beraberindeki heyet kurdele kesimi ile yeni binanın açılışını yaptı.