Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Ahilik Vakfı (TESVAK), Hamamönü bölgesindeki yeni merkez binasında hizmet verecek.

TESVAK Genel Başkan Vekili Necati Koyuncu, "Esnaf ve sanatkarlarımızın Vakıf hizmetlerinden daha verimli ve kaliteli bir şekilde faydalanmasına katkı sağlayacak yeni merkez hizmet binamıza geçmiş bulunmaktayız. 3 katlı ve 500 M2 alan üzerine kurulu yeni hizmet binamızın tüm esnaf ve sanatkarlarımız için hayırlı olmasını Yüce Allah'tan temenni ediyorum." dedi.

TESVAK'ın kurulduğu günden bugüne esnaf ve sanatkarları bir arada tutmak için faaliyet gösterdiğini vurgulayan Koyuncu, "TESVAK olarak, kurulduğu 1983 yılından itibaren esnaf ve sanatkarlarımıza yol göstericilik yapıyor, örnek projelerimizi, faaliyetlerimizi hayata geçirmek için çalışıyoruz. Ahiliğin geleneklerini, ilkelerini ve kültürünü yaşatmak ve yaygınlaştırmak üzere kurulmuş olan TESVAK, gelişen Türkiye’de; esnaf ve sanatkarlarımızın geleceğe umutla bakmasını sağlayacak, kuruluş felsefesine uygun üstlendiği samimi ve ciddi misyonunu ve kararlı iradeyi, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da süratle uygulamaya koyacaktır." diye konuştu.

AHİLİĞİN YOL GÖSTERİCİLİĞİNDE  

Yüzyıllar öncesinden bugüne ve geleceğe ışık tutan, yardımlaşma ve dayanışma gibi çok geniş anlamlara sahip Ahiliğin, Vakıf için yol gösterici önemli bir değer teşkil ettiğini belirten Koyuncu, "Milletimizin temel özelliklerinden biri olan yardımlaşma, Ahilik kültürünün de mihenk taşıdır. Bu kültür, bizim geçmişle olan bağımız olarak bugün ve yarın ihtiyaç duyacağımız çözümleri bulmamıza yardımcı olacaktır. Ahilik kültürü bizim için geleceğe açılan bir penceredir. Ahilik, çalışma hayatında kalite ve güzel ahlaka önem vermiş; mensupları ise siyaseten sıkıntılı süreçlerde iç ya da dış kaynaklı fitne projelerine karşı daima devletinin yanında yer almış, millet menfaatlerinden yana yönelim göstermiştir. TESVAK olarak Ahiliğin ışığında, üretimde ve ticarette kaliteyi, doğruluğu; sosyal hayatta güzel ahlakı benimsemiş; vatanına milletine bağlı dürüst ve çalışkan esnaf ve sanatkarı daima destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI

"Esnaf ve sanatkarlar olarak geçmişimizle irtibatımızı koparmamak, nereden nereye geldiğimizi unutmamak ve toplumsal hafızayı diri tutabilmek lazım." diyen Koyuncu, Vakfın kuruluş amacının esnaf ve sanatkarların mesleki yönden gelişmesine, maddi yönden kalkınmasına, sosyal konularda eğitilmesine yardımcı olmak için yardımlaşma ve dayanışma üzerine kurulu olduğunu belirterek, şunları aktardı: "Vakfımızın; Vakıf üyesi ve esnaf-sanatkarlara iş yerleri kurmasında, araç gereç temininde yardımcı olmak, iş kazalarında, meslek hastalığı ve doğal afet gibi hallerde imkanlar doğrultusunda maddi yardımlarda bulunmak, Vakıf üyelerinin ve bakmakla yükümlü olduğu kimselerin faydalanmasına yönelik sağlık, sosyal dinlenme tesisleri ve huzur evleri kurmak ve bunları işletmek, çalışamaz hale gelen ve vefat eden esnaf ve sanatkarların yardıma muhtaç hak sahiplerine maddi yardımda bulunmak, esnaf ve sanatkarların eğitim gören çocuklarının eğitimlerine katkıda bulunmak; öğrenci yurtları açmak, esnaf ve sanatkarların mesleki yönden gelişmelerine ve eğitilmesine yardımcı olmak maksadıyla yazılı yayın organları kurmak, kütüphane, araştırma merkezleri açmak, esnaf ve sanatkarların sosyal güvenliklerini sağlamak amacıyla yardımlaşma sandıkları kurmak, Türk kültürünü, esnaf ve sanatkarların el emeği göz nuru el sanatlarını tanıtmak amacıyla sergiler, müzeler açmak, esnaf ve sanatkarın mesleki, kültürel yönden gelişimini sağlama ve tanıtımı amacıyla kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde konferans ve seminerler düzenlemek, her yıl kutlanmakta olan Ahi Evran gibi Türk büyükleri için düzenlenen anma törenlerine katılmak ve düzenlemelerinde ilgili kurumlarla işbirliği yapmak gibi birçok alanı içeren görev tanımı ve yetkileri vardır. İnşallah, yeni hizmet binamızdan da Vakfın kuruluşunda belirtilen amaçları doğrultusunda esnaf ve sanatkarlarımızın menfaatine yönelik katkı sağlamaya devam edeceğiz."