Türk Milli Kuvvetler Vakfı Türkiye Gençlik Kolları “mazbata töreni” Ankara İncek’te bulunan ‘Aşkı İncek Kır Bahçesi’nde yapıldı. Türk Milli Kuvvetler Vakfı Türkiye Gençlik Kolları Genel Başkanı Alişan Özdemir ve Türkiye Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Metin Yıldız’ın ev sahipliğinde düzenlenen törene; Türk Milli Kuvvetler Vakfı Genel Başkanı Fatih Şimga ve ailesi, Türk Milli Kuvvetler Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Burak Şimga, Şehit Aileleri ve Gaziler Koordinasyon Başkanı Hasan Berk Yıldız, çok sayıda TÜMKUV üyesi, Türkiye’nin farklı illerinden tören için Ankara’ya gelen yüzlerce genç ve basın mensupları katıldı.

HABER: Serdar NALCI

Genel Başkan Fatih Şimga’nın katılımıyla gerçekleşen törende; TÜMKUV Türkiye Gençlik Kolları Genel Başkanı Alişan Özdemir ve TÜMKUV Türkiye Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Metin Yıldız mazbatalarını aldılar.

 

Türk Milli Kuvvetler Vakfı Türkiye Gençlik Kolları Genel Başkanı Alişan Özdemir ve Genel Başkan Yardımcısı Metin Yıldız’ın önderliğinde düzenlenen törene, Türk Milli Kuvvetler Vakfı Genel Başkanı Fatih Şimga ve ailesi, Şehit Aileleri ve Gaziler Koordinasyon Başkanı Hasan Berk Yıldız, devletin önemli kademelerinde görev yapan konuklar, yüzlerce genç ve basın mensupları katıldı.

 

ALİŞAN ÖZDEMİR; “TÜMKUV TÜRKİYE GENÇLİK KOLLARI OLARAK HEDEFİMİZ, ÜLKESİNİ SEVEN, MİLLİ DEĞERLERİMİZDEN ASLA ÖDÜN VERMEYEN, VATANSEVER GENÇLER YETİŞTİRMEKTİR” DEDİ.

Aziz şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan TÜMKUV Türkiye Gençlik Kolları Genel Başkanı Alişan Özdemir, Türkiye Gençlik Kolları’nın hedeflerinden bahsederek; “Bizler TÜMKUV Türkiye Gençlik Kolları olarak, öncelikle, ülkesini seven, mili değerlerimizden asla ödün vermeyen, vatansever gençler yetiştireceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde güzel vatanımız Türkiye’miz de yaşayan tüm gençlerimizin sesi olacağız. Onların vakfımızın Gençlik Kolları’ndan beklentilerini, geleceğe dair düşüncelerini, plan ve projelerini, bizden talep ettiklerini dikkatli bir şekilde dinleyip değerlendirerek, en hızlı şekilde devletimizin gerekli birimleriyle görüşüp bu taleplerin yerine getirilmesini sağlayacağız” dedi.

 

DÜŞMANA KARŞI ZAFER KAZANMAK SADECE ASKERİN GÖREVİ DEĞİLDİR. ASIL SAVAŞ EĞİTİM İLE VERİLEN MÜCADELEDİR...

Konuşmasına, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün savaş yıllarından sonra bir toplantı esnasında öğretmenlere söylediği bir sözü hatırlatarak devam eden TÜMKUV Türkiye Gençlik Kolları Genel Başkanı Alişan Özdemir, “Değerli öğretmenlerimiz, sözüm size;  geçmişte cephede savaşarak kazanılan zaferler, şu an yetişmesi gereken eğitim ordusu için bir zemin hazırlamıştır. Eğitimde cehalet ile savaşarak yeni zaferler kazanabiliriz. Bu noktada en büyük görev hiç şüphesiz siz değerli öğretmenlerimize düşmektedir. Eğitim ordusu sizlerin elindedir ve hakiki zafer siz öğretmenlerimizin yetiştireceği çocuklar ve gençler sayesinde kazanılacaktır. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, geleceği sizlere emanet ederek ‘Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ demiştir. Bu noktada bizlerin de sizlerden isteği, çocuklarımızı ve gençlerimizi sadece ezberletilmiş bir müfredatla değil, Türk örf ve adetlerimize uyarak, vatan, millet ve bayrak sevgisiyle yetiştirmenizdir” dedi. 

 

LİYAKATSIZLIK VATANI SATTIRIR...

Konuşmasında özellikle ‘liyakat’ konusu üzerinde duran TÜMKUV Türkiye Gençlik Kolları Genel Başkanı Alişan Özdemir, liyakat sözcüğünün ‘işinin ehli olmak’ anlamına geldiğini ve yaşamın her alanında tüm branşlarda dikkat edilmesi gereken bir konu olduğunu belirterek, “Devletimiz özellikle ilköğretim ve ortaöğretimde görev yapacak olan öğretmenlerimizi seçerken, liyakata dikkat etmeli ve buna uygun olarak seçmelidir” dedi. Özdemir, “Liyakatın sadece öğretmenlerimiz için geçerli bir konu olmadığını, polislerimizi, doktorlarımızı, imamlarımızı ve devlet kademlerinde görev yapacak her branşta insanı seçerken de dikkat edilmesi gereken bir konu” olduğunu söyledi.

Liyakat ile ilgili olarak, Çin Seddi örneğini de veren TÜMKUV  Türkiye Gençlik Kolları Genel Başkanı Alişan Özdemir; “Çin Seddi’nin inşasına rağmen, ilk 100 yıl içerisinde Çin, düşman tarafından üç  kez işgal edilmiştir. İşgal sırasında askerler seddin duvarlarını aşmaya çalışmamış ve her seferinde Çin Seddi kapılarından rahat bir şekilde içeriye girmişlerdir. Yani işin özü, kapıdakileri satın almışlardır. Bu noktada bizler de kendi kapımızdakileri seçerken çok dikkat etmeli ve liyakata göre seçilmeleri konusunda büyük özen göstermeliyiz. Unutulmamalıdır ki “liyakatsızlık insana vatanını sattırır” şeklinde konuştu...

 

TÜMKUV Türkiye Gençlik Kolları Genel Başkanı Alişan Özdemir, tüm katılımcılara ve törenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Türk Milli Kuvvetler Vakfı Genel Başkanı Fatih Şimga da konuşmasında; “Sizler bizim geleceğimiz, umutlarımız, yarınlarımızsınız. Atalarımızın bizlere bıraktığı kutsal emanetlerin yarın ki sahiplerisiniz. Türk Milli Kuvvetler Vakfı gençliği, zifiri karanlıkta ‘ak sütün içindeki ak kılı’ fark edecek kadar gözü keskin bir gençliktir. Hangi şartlarda olursa olsun küfre batıla meydan okuyan bir gençliktir.  Her daim devletinin emrinde ve hizmetindedir. Sizlerin dışında sizler gibi olmaya çalışan veya dijital faşizm başta olmak üzere her türlü sübliminal saldırılara, uyuşturucu batağına veya çeşitli kimyasallara maruz kalan gençlerimizin de farkındayız ve onların da sonuna kadar yanlarında olacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Türk Milli Kuvvetler Vakfı Genel Başkanı Fatih Şimga, mazbatalarını, Türkiye Gençlik Kolları Genel Başkanı Alişan Özdemir ile Türkiye Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Metin Yıldız’a takdim etti. Tören TÜMKUV yönetimi, TÜMKUV üyeleri ve diğer katılımcıların büyük aile fotoğrafı çektirmeleriyle son buldu.