ATİD, Turizmin En’lerini ödüllendirdi

 

Anadolu Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) tarafından düzenlenen, sektörün önde gelen otel, restoran, acante, proje ve kişilerinin ödüllendirildiği “ATİD Turizmin Enleri” Ödül Töreni, gerçekleştirildi.

Siyaset, iş, bürokrasi ve cemiyet hayatından çok sayıda ismin yer aldığı ödül töreninde konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, turizmin sektörünün önemine dikkati çekerek, tarihi, kültürel varlıkları, zengin mutfağı, edebiyatı, dinamik nüfusu, ulaşım ve konaklama alt yapısıyla, Ankara'nın turizmde de söz sahibi olmaya fazlasıyla layık olduğunu söyledi. Yavuz; “ATİD'in bu alanda yürüttüğü çalışmaların son derece kıymetli. Krizlerle baş etme konusundaki tecrübeleriyle esnek bir yapıya sahip olan turizm sektörü sayesinde, pandemi süreci, dünyadaki diğer ülkelere oranla daha az hissedilerek atlatıldı.

Başkentimiz, yatak kapasitesi, tesis sayısı, milli parkları, tabiat parkları, coğrafi işaretli ürünleri, tiyatro salonları, müzeleri, sanat galerileri ve somut olmayan kültür mirası unsurlarıyla kültür alanında da önemli bir varlık gösteriyor. Ankara'mız, Türkiye'nin kültür turizmi alanında da yükselen bir değeri, ülkemizin en önemli kültür destinasyonlarından birisi. Bu yıl ilki gerçekleştirilecek Başkent Kültür Yolu Festivali ile Ankara'mıza bir yıldız daha takıyoruz. Festivalimiz 28 Mayıs Cumartesi günü başlıyor, Türkiye'nin her yerinden ziyaretçileri festivalimize bekliyoruz. ATİD üyelerine verdikleri destekten ötürü teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında, inşallah çok daha büyük bir festivali düzenlemek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Törende konuşan ATİD Başkanı Birol Akman ise, Ankara’nın turizmde layık olmadığı bir yerde olduğunu belirtti. Akman; “Çalışarak, üreterek ve elimizi taşın altına koyarak başkentin turizm potansiyelinin yukarı çekilebileceğini anlattık ve uygulamaya geçirmeye çalıştık. İnanıyor ve biliyorduk ki, Ankaralı turizmciler olarak bunu yapacak gücümüz vardı.

Bu görkemli gece de bunun eseri. Ankaralı turizmciler, içinden geçtiğimiz bu sıkıntılı dönemde çok çalıştı, çok çaba gösterdi. Ankara’ya uzun yıllardan sonra büyük bir festival geliyor. Çabalarımız sonucu gerçekleşecek Başkent Kültür Yolu Festivali, kentimiz ve biz turizmciler için çok büyük önem taşımakta. Artık başkentimiz de bir turizm kenti kabul edilmekte.

Şuna eminim ki, bu festival ileride Ankara’da yapılacak birçok büyük organizasyonun da ilki olacak. Başkent her konuda olduğu gibi turizmde de öncü ve etkili olacak” ifadelerini kullandı.