Haber: Cansel YILDIZ

Toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren ULUSKON Başkanı Nezaket Emine Atasoy; “Türkiye ile Bangladeş arasında ihracat, ithalat ve yatırımları büyütmek istiyoruz. ULUSKON olarak bugüne kadar ticarete yön veren birçok çalışma yaptık ve bunların devamının geleceğinden hiç şüphem yok” dedi.

ULUSKON OLARAK YAPTIĞINIZ BAŞARILI İŞLERİNİZDEN DOLAYI ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

Büyükelçi  Mosud Mannan ise yaptığı açıklamada; “Sizden davet alınca buraya gelmek zorunda olduğumu düşündüm. Yakın zamanda Bangladeş'te 8 ülkeden oluşan bir konferans düzenlendi. Bu konferansa  Türk iş adamları da katılım sağladı.  Bangladeş olarak bundan mutluluk duyduk. Size ULUSKON olarak yaptığınız başarılı işlerinizden dolayı çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Büyükelçi Mosud Mannan ayrıca Türkiye ile Bangladeş arasında 1.5 milyara ulaşan yatırım gerçekleştirildiğini vurgulayarak;  “Bu sayı gittikçe artıyor. Hedefimiz Türkiye ile daha fazla iş birliği ve yatırım yapmak” diyerek sözlerini noktaladı.

Daha sonra kahvaltı ile yapılan  programa geçildi. ULUSKON’un bünyesindeki iş insanlarının da bulunduğu toplantıya Başkan Nezaket Atasoy, Bangladeş Büyükelçisi Mosud Mannan ve alanında uzman iş insanları katılım sağladı.

TÜRK İNSANLARI ÇOK YENİLİKÇİ SİZ DE ÖYLESİNİZ

Toplantıya katılan iş insanları sektörleri hakkında bilgi verdi.  İkili görüşmelerde sağlık, Turizm, ekonomik ve diplomatik ilişkiler görüşüldü.

Özellikle inşaat ve tarımın çok gerekli alanlar olduğunun altını çizen Büyükelçi Mosud Mannan “Fatih Sultan Mehmet ten biliyoruz gemileri karadan getirdi. Türk insanları çok yenilikçi siz de öylesiniz" dedi.

Başkan Atasoy; “Bangladeş nüfus yoğunluğu yüksek bir ülke ve ekonomisi, 20 yıldan fazla bir süre içerisinde yardıma bağımlı bir ekonomiden ticarete bağımlı bir ekonomiye dönüştü.” Bu büyümede, ülkede demokrasinin daha iyi yerleşmesi ve serbest ekonomi şartlarının sağlanmasının büyük etkisi olduğunu vurgularken Türkiye ve Bangladeş arasındaki, başta ihracat olmak üzere ithalat ve yatırım konularında iş birliği yapılması kararı alındıktan sonra “ULUSKON bünyesindeki iş insanlarıyla birlikte Bangladeş büyükelçisin programıyla ziyaret planlıyoruz” dedi.

Görüşmenin ardından Başkan Nezaket Emine Atasoy ULUSKON adına Büyükelçiye plaket takdim etti. Atasoy’a hediye kitap takdim eden büyükelçi “Bangladeş hakkındaki bilmek istediğiniz her şey bu kitap içinde” dedi.  Hediye takdiminin ardından toplantı sona erdi.